ueah

Páginas: 6 (1318 palabras) Publicado: 26 de diciembre de 2013
1.- Art religiós i art sacre:
- En què es distingeixen l’art religiós i l’art sacre?
En que l’art religiós està enfocat en els temes religiosos que s’expressen i l’art sacre a més a més de ser religiós, es destina al culte.
- Com es diferencien i es barregen en l’obra d’art religiosa l’aportació individual i l’aportació col·lectiva?
Ens diu que es col·lectiva i que és una manifestació de laconsciència catòlica i universal, ja que l’artista intentava expressar amb la seva inspiració i fe per donar-ho a conèixer a tothom.
- Explica l’expressió: “digno de ser conservado y digno de ser conocido”.
Fa referència a l’art religiós, ja que es un art digne de ser conservat pels segles dels segles i conegut perquè a part de ser cultura religiosa, val la pena saber el que feien els anticsartistes, molt interessant.
2.- Sentir a Déu:
- Entre quins dos extrems es situa l’art en el coneixement de Déu?
Entre l’extrem concret i l’extrem abstracte.
- En que es diferència i que aporta l’art religiós davant d’aquestes circumstàncies o aspectes: dispersió entre les idees abstractes i les imatges concretes, el coneixement lògic i racional, visió superficial de les coses?
El veure a Déucara a cara i negar la seva existència perquè no se’l veu, per això està el signe i la imatge per intuir-lo. També se’l pot veure amb una imatge tangible, però no l’hem vist mai personalment. Ja que la nostra societat es para en una cultura material i tangible.
- Com es relacionen en el text la bellesa i Déu?
Abans de tot, es requereix una educació cuidadora amb l’afectivitat, de la sensibilitat ide la imaginació amb la intel·ligència. Es necessita una educació estètica que “comprengui” l’home en totes les seves dimensions, que pugui “sentir” les exigències de l’esperit.
Això fa que la bellesa estigui relacionada amb Déu, ja que es una cosa divina i bonica ja que així ho pinta l’esperit i la bíblia. Infinita bellesa de Déu.


3.- El tresor artístic de l’Església:
- Quin es l’estilartístic propi de l’Església? Explica la teva resposta.
Cap, ja que mai ho va considerar, però s’ha anat acomodant al caràcter i les condicions de cada poble i a les necessitats de diversos rituals. Va acceptar les formes de cada temps.
- Quin sentit, quina finalitat té el patrimoni artístic de l’Església? Per què ho conserva l’Església?
Transmetre la bellesa de Déu a través de les belles arts iobres humanes, per orientar amb les obres als homes cap a Déu. Ho conserva per poder seguir orientar els homes cap a la fe catòlica dels segles passats.
- El papa Joan Pau II, en la encíclica Sollicitudo rei socialis afirmà:
Ante los casos de necesidad no se debe dar preferencia a los adornos superfluos de los templos y a los objetos preciosos del culto divino; al contrario, podría serobligatorio enajenar estos bienes para dar pan, bebida, vestido y casa a quien carece de ello. (31)
Que opines sobre el text? Com es podrien compaginar les finalitats de l’art religiós amb aquestes ensenyances?
Que el papa Joan Pau II té raó. Ja que segons ell, no s’hauria de donar tanta importància als guarniments dels temples i els objectes preciosos del culte diví, sinó que aquests, s’hauriend’intercanviar aquests béns per donar pa, beguda, vestit i casa a qui li falta, a la gent pobra.
4.- Aprendre a veure l’art:
- Que entén l’autor per “vivir la expresión artística con autenticidad”?
Fomenta una manera de veure sinòptica, en suspensió, perquè no tolera l'escissió de les diverses facultats humanes (sensibilitat, intel·ligència, sentiment ...) i els diferents plans en l'obra d'art (fons iforma, matèria i forma, sensible i metasensible ...). La escissió d'aquestes vessants de la realitat depaupera la vida humana i l'activitat artística.
- Expressa amb les teves paraules els sis nivells o aspectes que en el text es distingeixen en l’obra artística.
El purament sensible és aquell en que els colors i els sorolls són considerats apart d’uns d’altres, per al seu significat pur i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS