Ànimes De Coto I Pèl

Páginas: 6 (1424 palabras) Publicado: 7 de febrero de 2013
[pic]






















1. Fitxa del llibre


ÀNIMES DE COTÓ EN PÈL


Autor: Enric Lluch


Dibuixos: Pablo Olivero


Andana Editorial / Algemesí, 2009


Col·lecció: «VALORS», núm. 1


Format:20 x 14,5 cm, 74 pàg.


Enquadernació en rústica. Impressió en blanc i negre.


Edat: A partir de 8anys.


El fet que passe a l’escola, situada en un poble, i és narren fets habituals entre xiquets, a més a més que aparega el vell Tobies en les seues fantàstiques histories, són elements que converteixen aquest llibre adequat per als xiquets d’aquestes edats, com també els permet sentir-se identificats en els personatges del llibre.


L’autor Enric Lluch (Algemesí, la RiberaAlta, 1949) és llicenciat en Història i ha treballat de mestre durant molts anys. Com també puc anomenar que és un dels autors valencians de literatura infantil i juvenil més reeixit, com prova la quantitat de premis que ha rebut per les seus obres, com ara el Samaruc, el de la Crítica de l’IIFV, el Vicent Silvestre, el Barcanova o el Far de Cullera.


En la seua extensa producció literària,trobem obres com Postosnàguel, Pallorfeta, El faraó Tot-unnas, L’inventor Xaveta, El regne de Tentipotenti, Eugeni: un geni mal geni, Silverius Flautus, Un quixot amb bicicleta o Jo Tirant, tu Carmesina.


Les seues narracions destaquen per estar impregnades d’un sentit de l’ humor molt característic, uns personatges propers i entranyables, unes situacions originals i divertides i unllenguatge viu molt ric en expressions genuïnes i frases fetes.


La seua obra animes de cotó i pèl ha estat traduïda a totes les llengües de l’Estat i ha estat transcrita al sistema Braille.


L’il·lustrador Pablo Olivero (Buenos Aires, Argentina, 1976) és un dibuixant especialitzat en il·lustració humorística i dibuixos animats. El seu camp d’acció abasta els llibres, lapublicitat i l’animació. Entre els treballs que ha fet destaquen la participació en la producció de sèries televisives o de pel·lícules, com ara El arca de Noé, o la col·laboració en les campanyes publicitàries de Danonino, Nesquik, Royal o Ford.


En el terreny de la il·lustració de llibres, cal destacar la seua capacitat d’adaptació a l’edat dels receptors. Els seus dibuixos formen part delcatàleg infantil d’editorials de les dues bandes de l’oceà. Així, ha intervingut en la il·lustració dels llibres Derechos del niño, 1 i 2, Gotitas de papel, Plantas que curan, Ciencia y técnica, Lápiz y papel,Un quixot amb bicicleta, escrit també per Enric Lluch, de la col·lecció «Primeres Lectures de Miquelet», a més de materials curriculars en diverses editorials.


2. RESUM ARGUMENTALCarles és un xiquet amb discapacitat intel·lectual que acaba de mudar-se en tota la seua família a un poble. Per la qual cosa ven prompte comença afrontar noves situacions per a ell. Aquestes situacions són: anar a una nova escola, tindre nous mestres i a mes a mes nous companys, situacions que seran complicades per a Carles.


Encara que el director del col·legi té unes bonesparauletes d’acolliment per a Carles, no seran uns dies fàcils ja que s’ha d’afrontar a les mirades inquisidores dels nous companys. Carles és conscient que té la memòria fluixa, però també sap que amb l’ajuda del qui l’envolten, això no es cap impediment per a poder superar-se en cada situació.


A poc a poc els companys, es donen conter que el seu comportament inicial no és el adequat. Elsseus pares i els mestres intentaran facilitar-li la integració parlant en el seus companys, aquestos es penediran del seu comportament. Serà però, una trobada inesperada al parc amb un personatge força curiós, el vell Tobies, l’espenta definitiva que Carles necessitarà per a animar-se, sentir-se molt millor i tornar a casa i a l’escola amb una nova predisposició. Amb Tobies, Carles descobrirà...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PARCIAL COT FINANCIERA I
  • La coperació i l'educació pel desenvolupament
  • cotas
  • Cotar
  • cotas
  • cote
  • Coter
  • cote

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS