La coperació i l'educació pel desenvolupament

Páginas: 4 (795 palabras) Publicado: 16 de enero de 2015

La cooperació i l’educació pel desenvolupament

“La educación que se impone a quienes verdaderamente se comprometen con la liberación no puede basarse en una comprensión de los hombres comoseres “vacíos” a quien el mundo “llena con contenidos” (Paulo Freire)

Aquest afirmació és basa en l'educació clàssica, els que volen canviar i transformar la societat i l'educació cap a un estildiferent. Primer de tot s'han de trencar aquests rols que no serveixen de res, perquè no formen homes i dones crítics, ni amb possibilitat de triar el camí que vol seguir a la seva vida. Aquests rols etmarquen molt i no et deixen moure't, t'imposen molt el teu futur i les teves capacitats.

Durant el llarg de la història sempre hi ha agut uns homes dominadors i altres dominats, per exemple, al'antiga Egipte, hi havia els faraons i els esclaus, a la Roma antiga els dominadors eren els patricis i els dominat els plebeus, a l'Edat mitjana els dominadors eren la nobles i els dominats el poble, iaixí sempre hi hagut alguna mena de classificació o jerarquia que no ha deixat que tothom tingues les mateixes oportunitats de viure.

Actualment el món està dividit en Nord i Sud. La repartició de lariquesa és escandalosament desigual. Per aquest motiu la cooperació, que és un instrument que contribueix a apaliar el desenvolupament, vol ajudar a aquestes causes i aconseguir un món més just. Peròla cooperació des dels Estats no és una cooperació desinteressada, sempre volen aconseguir alguna cosa a canvi.

L’educació pel desenvolupament, a nivell Europeu, és el procés (a través d’adquisicióde coneixements, actituds i valors en els àmbits formals, no formals i informals) participatiu, constant i orientat a promoure una ciutadania global, solidaria i compresa en la lluita constant a lapobresa i l’exclusió i la promoció d’un desenvolupament humà sostenible.

El procés de desenvolupament és un procés que es fa dintre de la persona. Els individus hem de aprendre “a fer”, aprendre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Història I Teoria Del Desenvolupament Personal I De L’educació
  • Història I Teoria Del Desenvolupament Personal I De L’Educació
  • Historia i teoria del desenvolupament personal i l’educació
  • Història I Teoria Del Desenvolupament Personal I De L'Educació
  • HISTORIA DEL DESENVOLUPAMENT PERSONAL I L'EDUCACIÓ
  • Psicologia del Desenvolupament I
  • Pac3 desenvolupament i aprenentatge
  • Desenvolupament i Aprenentatge Pac1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS