Páginas: 5 (1114 palabras) Publicado: 3 de octubre de 2015
VÁZQUEZ INAREJOS, Irene
1r de Vespertí
FITXA LA PSICOMOTRICITAT:
1.- Defineix el que és la psicomotricitat.
És un nus que ferma psiquisme amb moviment fins a confondrer-los entre si en una relació de implicacions i expressions mútues.
2.- Què és la psicomotricitat per l’infant ?
És una font de coneixement, una expressió dels coneixements que ja es tenen, un medi per generar i expressar vivènciesi emocions a través de la relació,
3.- Quins són els seus components ?
Té uns components maduratius relacionats amb la maduració cerebral i uns components relacionals que tenen a veure amb el fet de que a través del seu moviment i les seves accions, el nin entra en relació amb persones i objectes.
4.- Quina és la meta del desenvolupament psicomotor?
El control del propi cos fins ser capaç detreure d’ell totes les possibilitats d’acció i expressió que a cadascun li siguin possibles.
5.- Com evoluciona els dos primers anys de vida ?
Passa de tenir moviments incontrolats, no coordinats i de manera de sacudida, de no controlar el seu cap ni de mantenir-se assegut, a fer uns moviments controlats, i voluntaris, controlar la posició del seu cos i dels segments corporals més importants i éscapaç de caminar.
6.- Quina relació hi ha entre la llei de desenvolupament pròxim-distal i l’aparició de la psicomotricitat prima ?
La llei pròxim-distal, és la que ens explica que primer es dominen les parts més pròximes a l’eix corporal que les més allunyades. Per la qual cosa, primer es controla el colze, després el canell i finalment els dits i com que els músculs mes allunyats són els méspetits i els que necessiten més precisió, es van fent creixentment prims.
7.—Quin és el tercer factor del desenvolupament psicomotriu de l’infant ?
L’estil motor.
8.- Com influeixen les diferències culturals en el desenvolupament psicomotriu de l’infant ?
Influeixen de manera que, segons la cultura, a algunes estimulen l’ adquisició temprana a traves de la practica i l’entrenament repetitiu, mentreque a altres no creuen que aquest entrenament tingui interès, o unes altres que pensen que es millor allargar el moment en el que ocorreix el desenvolupament motriu.

9.- A què es refereix l’estil motor dels infants ? Quins estils motors es descriuen ?
Es refereix a la extensibilitat dels músculs que a la vegada es relaciona amb el grau de resistència que ofereixen a l’extensió. Hi ha dos estilsmotors: hipertonia i hipotonia.
10.- Com es solen relacionar els adults amb infants d’estil motor hipertònic ? Per què ?
La relació dels adults amb infants hipertònics, serà de control ja que el nin serà molt actiu, i anirà d’un lloc a l’altre per poder explorar el seu entorn.
11.- Com es solen relacionar els adults amb infants amb estil motor hipo-tònic ? Per què ?
La relació amb infantshipotònics, serà tranquil·la i activadora, ja que només es mourà pel seu entorn proper i no anirà a explorar-ho tot, es dedicarà més a explorar objectes que tingui a prop.
12.- Quan es completa el procés de mielinització? Què implica ?
Es completa als 4 o 5 anys aproximadament. Assegura l’eficàcia en la transmissió i circulació de de la informació a l’interior del cervell.
13.- Quan es completal’organització del sistema nerviós relacionat amb l’atenció i altres processos cognitius superiors ? Què implica ?
Es completa aproximadament a la pubertat. Implica millores en el control motor i l’eficàcia del funcionament cognitiu.
14.- Què és la independència motora ? Posa un exemple
És la capacitat per controlar per separat cada segment motriu. Fer un moviment relativament complex amb una mà sense mourel’altre mà.
15.- Què és la coordinació motora ? Posa un exemple.
És la capacitat d’encadenar i associar patrons motors originalment independents, formant moviments compostos molt més complexos que els originals. Pujar i baixar escales posant una mà al passamans i amb l’altre agafar un tassó d’aigua.
16.- Defineix el que és la tonicitat.
És el grau de tensió que hi ha a cada moment a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS