06

Páginas: 4 (889 palabras) Publicado: 11 de junio de 2015
AL-ÀNDALUS

-711 – Musa i el seu geneal Tariq van derrotar els exèrcits visigots a la batalla de Guadalete.
-Van trobar poca oposició: la noblesa visigoda estava desunida i la població es vamostrar indiferent a la invasió.
-Els musulmans aviat van abandonar els territoris al nord del Sistema Central i van constituïr Al-Àndalus. Al-Àndalus era governat per un Emir que depenia del Califa deDamasc, i tenia la seva capital a Córdova.

-Al 756 l’únic supervivent de la familia Omeia, Abderraman, es va proclamar Emir independent, convertint-se en Abderraman I.

-Abderraman III es va proclamar el929 califa independent, donant lloc al Califat de Córdova.
-Per governar, el Califa s’ajudava amb el hagib o primer ministre, i els visirs, ministres. Els Valis dirigien les provincias i les marquesfrontereres de Zaragoza, Toledo i Mèrida.
-Al 976, el general Almansor va fer-se hagib d’Hisam II. Com a general va dirigir cinquanta ràtzies contra els regnes del nord. Les ràtzies eren campanyes desaqueig, per recollir botins i fer presoners.

Consultar el doc 1 de la pàgina 72

-Els regnes de Taifes:
-Després de la mort d’Almansor, al 1031 el califat es va dividir en nombrosos regnes deTaifes.
-Les Taifes més importants eren les de Sevilla, Toledo, Badajoz i Saragossa. La separació les va fer dèbils militarment i per això havien de pagar pàries als regnes cristians del nord. Erenimpostos que garantien que els cristians no els atacarien.

Almoràvits i Almohades:
- Al 1085, la conquesta de Toledo pels cristians va fer que molts habitants d’Al- Àndalus busquessin ajut en uns guerrersdel nord d’Àfrica: Els Almoràvits.
-El 1147 els Almohades arriben des del nord d’Àfrica, prenen el seu lloc als Almoràvits i fan una ofensiva general contra els regnes cristians del nord. Elscristians van haver d’unir esforços i van guanyar els Almohades a las Navas de Tolosa (1212). Després d’aquesta batalla els cristians van conquerir gairebé tot Al-Àndalus.

Regne de Granada.
-Últim...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 06
  • 06
  • 06
  • 06
  • 06
  • 06
  • 06
  • 06

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS