1 Tasa Religios

Páginas: 2 (309 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2015
A través de les mediacions religioses les persones que es volen relacionar amb el misteri es comuniquen. Ho fan a través de la paraula, amb textos sagrats, pregàries, cants, ambgestos, temps dedicat al culte, visitant llocs comtemples, esglèsies, cementiris,… Celebrant festes religioses o actes rituals dedicats a la divinitat. Les festes religioses poden ser dejoia o alegria, com ara el naixement de Déu, o de penitència, ascetisme i purificació, com ara la Quaresma cristiana o Ramadà islàmic. Poden durar un dia, una setmana, un mes o, fins itot, un any.
Per exemple, els textos sagrats no apareixen en totes les religions. Tot i així, generalment, els ritus i mites s'han concretat en textos o llibres qualificats de sagrats, laversió oficial dels quals és reconeguda com a autèntica pel seu cànon o tradició religiosa. Així, durant el segle IV, el cànon de l'església cristiana va establir com a sagrats elsllibres de la Bíblia i el califa àrab Otman (segle VII) va fixar l'Alcorà com a text oficial de la religió musulmana.
Els principals escrits d'una religió se solen atribuir als seusfundadors o estan relacionats amb ells. Per exemple, la religió jueva atribueix a Moisès els primers llibres de la Bíblia que contenen la Torah o la Llei jueva. A Lao-Tsé, se li assigna elllibre del Tao-Te-King; a Jesús de Natzaret, la doctrina evangèlica. Aquests textos, a poc a poc, adquireixen un prestigi i un poder màgic, inaccessible per al poble, per la qual cosanecessiten intèrprets autoritzats -sacerdots, doctors- encarregats de transmetre i explicar-ne el significat.
Les funcions del llibre sagrat poden ser molt variades: ensenyament,meditació, oració i, fins i tot, ser objecte de ritual o culte. Així, els rotlles de la Torah o els Evangelis ocupen un lloc central a la sinagoga jueva i església cristiana, respectivament.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TASAS 1
  • TP 1 Tasas
  • T Tasas 1
  • Tarea 1 creencias religiosas
  • Lucro Religioso 1
  • unitat 1 El Fet Religios
  • Trabajo de Religi n 1 B
  • DIDÁCTICA APLICADA A LA ENSEÑANZA RELIGIOSA 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS