11 manaments d'ovigly

Páginas: 7 (1541 palabras) Publicado: 6 de diciembre de 2014





Els 11 manaments

















Albert Fernández, Sara González, Sara Jiménez,
Sandra López i Marta Meya
Segon de Publicitat i Relacions Públiques
Teoria i Estructura de la Publicitat
04.12.2014


A Confesiones de un publicitario, David Ogilvy’s (1964) va establir 11 premisses que pretenien ser la guia a seguir per tal de realitzar una bona campanyapublicitària i que aquesta fos efectiva. A continuació es nombren i s’expliquen els 11 manaments de manera individual:

1. El que es diu és més important que la forma en què es diu

El contingut de la majoria dels anuncis publicitaris actuals va acompanyat d’un fons audiovisual tan o igual de potent que el missatge que es vol transmetre. Això es deu a què la forta competitivitat que existeix avui dia almercat provoca que la forma d’embolicar el missatge sigui més important que el propi contingut. El que remarca Ogilvy en aquest manament és la importància que té el contingut que apareix a l’anunci, ja que la forma en què es presenta al públic és una aparença i això no farà que els consumidors tinguin més predisposició a comprar els productes anunciats. Per tant, el més important és decidir quès’ha de dir sobre el producte i el benefici que es promet.

Exemple: L’anunci “Los que vuelan” de Vodafone ha utilitzat un paisatge i unes imatges que encaixen a la perfecció amb l’anunci i la marca, i a la vegada li donen molta força i potencia al missatge que volen transmetre. Fa que el contingut de l’anunci sigui diferent, i impacti gràcies als recursos utilitzats. Aquest anunci ha tingut moltd’èxit per

https://www.youtube.com/watch?v=HvGJf9yFIKc

2. A menys que la campanya es basi en una gran idea, aquesta es vindrà cap avall

La idea és el concepte que engloba el projecte creatiu. Segons Ogilvy, a vegades les grans idees són difícils d’entendre, per això s'ha d'explicar d'una forma clara, amb convenciment i seguretat. Si això es dóna d’aquesta manera, el més probable és que laidea deixi pas a una gran campanya publicitària. Tot i així, les grans idees no sempre funcionen de la mateixa manera, però sempre que hi hagi concepte hi haurà esperança.

Exemple: Un clar exemple d’una campanya que disposa d’una gran idea va ser de la marca AXE, amb la campanya No te fíes del destino, que va desenvolupar la següent idea: les dones no podran controlar el seu desig pels homes queutilitzen aquest desodorant. Aquesta campanya va tenir molt èxit perquè va aconseguir un gran impacte entre els consumidors, disposa dels valors d’originalitat i diferenciació, estimula el consumidor, crea discussió, engrandeix la marca, etc.


3. S’han d’exposar els fets

Informar-se és molt important per realitzar una bona campanya publicitària, i el publicitari ha de saber a la perfecciócom és la marca o el producte que s’ha de vendre: absorbir tot el que es pugui, conèixer, aprendre i mirar la vida amb curiositat. Aquest manament, a més d’explicar la necessitat per al comunicador, també fa referència a la importància d'informar bé a aquest.



4. No es pot cansar el públic per a què aquest compri

La persuasió és la via que utilitzen les empreses per vendre els seusproductes i/o serveis i, normalment, el públic no és conscient de l’ús que es fa d’ella, ja que es troba emmascarada per imatges molt visuals. En els últims anys s'han realitzat diversos estudis de marketing per observar l’actitud que adopten els consumidors, on dirigeixen la seva atenció, què fan en el seu temps lliure, etc. Per així poder crear campanyes més personalitzades i directes. Ja no éssuficient emetre molts cops un mateix anunci perquè el públic cada vegada es troba més segmentat. Tant el públic com els mitjans han evolucionat molt, i és per això que els anunciants utilitzen mitjans alternatius per arribar d’una forma més eficient al públic objectiu.

Exemple: Els anuncis de Jazztel són un exemple de publicitat que podria arribar a avorrir el públic, ja que aquests són...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 11 11
  • 11:11
  • 11
  • 11
  • 11
  • 11
  • 11
  • 11

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS