2 mill

Páginas: 3 (605 palabras) Publicado: 29 de abril de 2014
STUART MILL (EL UTILITARISME CAP.II)


1. Expliqueu breument les idees principals del text:

La ètica ens indica quins són els nostres deures, no obstant això, el sentiment del deure no ha deser l’únic motiu d’actuar.
Generalment les accions són per altres motius però si la regla del deure no ho condemna, aquestes accions són correctes, són bones. Els utilitaristes afirmen que el motiuno té res a veure amb la moralitat de l’acció.
És culpable qui traeix un amic que confia en ell tot i que l’objectiu sigui servir un altre amb qui encara té majors obligacions.

2. Expliqueubreument el sentit que tenen en el text aquestes paraules:

Motius: finalitat per la qual es realitza una acció

Ètica: l’encarregada de dirigir les accions, diferència si una acció és bona o dolenta.3. Expliqueu el sentit i la justificació de la concepció utilitarista de la moralitat de Mill.

L’utilitarisme és la teoria que converteix la utilitat (felicitat o benestar) en l’únic criteri defelicitat. Defensa allò que és bo i que per tant genera plaer juntament amb absència de dolor. A més defensa que l’existència lliure de dolor i plena de gaudiments va implicada tan amb la qualitatcom amb la quantitat. Tota acció bona tendeix a promoure la felicitat entesa com plaer i absència de dolor i per contra, tota acció dolenta genera el contrari de felicitat, el dolor i la privació deplaer.

No hi ha un sol tipus de plaer, sinó que hi ha diversitat ja que solen considerar-se segons la qualitat i la quantitat. Per Mill el més important és la qualitat dels plaers, per això, elsplaers intel·lectuals són més importants que els del cos, a més a més, els intel·lectuals solen ser permanents, i tal com diu és preferible ser un “Sòcrates insatisfet” que un porc satisfet. Són mésdesitjables els plaers superiors i estan força vinculats amb la dignitat de la persona. La felicitat i la utilitat es troben en l’autorealització.

La felicitat condiciona la conducta humana, és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • millo 2
  • millo 2
  • Miller 2 2
  • Mill
  • Miller
  • Millos
  • Mill
  • Millan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS