3

Páginas: 4 (805 palabras) Publicado: 14 de abril de 2015
UNITAT 3 – SIMULEM CIRCUITS!
(SIMULACIÓ I DISSENY DE CIRCUITS ELÈCTRICS)
Simular vol dir representar el comportament d’un sistema mitjançant un simulador.
En aquesta unitat, simularem circuitselèctrics, i ho farem mitjançant una app anomenada Circuit Builder.
Un cop aprés com funciona aquesta eina informàtica, haureu de dissenyar els vostres circuits per a que facin el que indiquin elsrequeriments.
NOTA IMPORTANT: Els circuits d’aquest dossier han estat generats mitjançant el programa Crocodile Clips (per al sistema operatiu Windows), i en canvi vosaltres treballareu sobre l’aplicacióCircuit Builder (d’Android). Per tant, és possible que hi hagi algunes diferències entre els símbols utilitzats per aquests dos programes per representar els components elèctrics, o que algun valorconcret (per exemple, la tensió de la pila) no coincideixi.

A. COMENCEM A SIMULAR
1. Activitat 1
Reprodueix els següents circuits elèctrics utilitzant l’app Circuit Builder, i a continuació enganxa lescaptures de pantalla de cada simulació.

CIRCUIT 1





CIRCUIT 2





CIRCUIT 3





2. Activitat 2
Els circuits següents aparentment són iguals. Observa i analitza’ls amb atenció (fixa’t en lespolaritats de les piles).

a) Abans de simular-los amb Circuit Builder, fes una hipòtesi de com funcionaran (quan es tanquin els interruptors, s’encendran les bombetes en els dos casos, o només en un?).Per fer la hipòtesi, calcula quina serà la tensió entre els dos terminals de la bombeta.


b) Ara, simula’ls amb Circuit Builder, i explica si la teva hipòtesi ha estat confirmada o no. En cascontrari, explica el que has observat en la simulació. Mitjançant un voltímetre, mesura la tensió que hi ha entre els dos terminals de la bombeta.





c) Enganxa a continuació la captura de pantalla de lasimulació dels dos circuits, incloent el voltímetre i amb els interruptors tancats:
CIRCUIT A








CIRCUIT B











B. CONTINUEM SIMULANT
1. Piles en sèrie i en paral·lel
Representa els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 3 3
  • 3 3
  • Yo <3
  • 3
  • 3
  • 3
  • 3
  • 3

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS