aaaaaa

Páginas: 2 (353 palabras) Publicado: 16 de abril de 2013
Molles i unions elàstiques

Les molles són tots aquells elements que tenen la propietat elàstica, és a dir, la capacitat de deformar-se quan reben una força exterior, i de recuperar la sevaposició inicial quan deixa de actuari força.

Les molles i les unions elàstiques es fan servir per absorbir energia o com a càrregues de xoc, com a element motor o font d’energia i per produir una força apressió.

Classificació de les molles

Existeixen diferents tipus de molles, de diferent forma, depenent de la funció que hagin de fer.

Molles de tensió

Aquestes molles, estan destinades asuportar esforços que tendeixen a estirar-les.
Estan fetes d’un fil de secció circular, enrotllat helicoïdalment; els seus extrems estan doblegats en forma de ganxo.

Molles de compressió

Estanpensades per aguantar forces que les comprimeixen. Tenen la mateixa forma que les interiors, però no tenen els ganxos, sinó que són planes, per tenir un millor repartiment de les forces.

Molles detorsió

S’enrotllen de la mateixa manera que les de compressió, però els seus extrems estan posats per aguantar esforços de torsió.

Molles de ballesta

Consisteixen en fulles planes d’acercorbades una sobre l’altre, i unides pel mig. Les fixacions dels seus extrems estan articulades per braços giratoris als suports, per permetre que la molla es pugui estirar. En trobem principalment a lessuspensions dels cotxes

Molles d’espiral

La finalitat d’aquestes molles, és acumular un moment de gir d’un eix que està unit per l’extrem interior a la molla, mentre que l’altre extrem es trobaunit a una bancada o suport. S’apliquen en els recollidors de cintes mètriques o per acumular energia en els mecanismes de corda com els rellotges o joguines.

Molles de goma

Les molles de gomapoden treballar a compressió o cisallament, amb l’avantatge de que es redueix considerablement el pes de la màquina en comparació amb la molla d’acer.
S’utilitza en les suspensions de màquines,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aaaaaa
  • aaaaaa
  • Aaaaaa
  • aaaaaa
  • aaaaaa
  • Aaaaaa
  • aaaaaa
  • aaaaaa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS