aaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Páginas: 7 (1588 palabras) Publicado: 8 de enero de 2015
CONFECCIÓ DEL PRESSUPOST

CONCEPTES PREVIS

Els diferents tipus de despeses que s’han tingut en compte en la confecció dels presents pressupostos, són:

Despeses directes d’obra

Segons redacció de l’art. 67 del Reglament General de contractació de l’Estat (Reial Decret 982/87 de 5 de juny B.O.E. 181), es considera que l’I.V.A. no està inclòs en cap tipus de despesa.

Formen part deles despeses directes d’obra:

La mà d’obra, amb plusos, càrregues i seguretat social, que intervé directament en l’execució de la unitat d’obra, com per exemple: A0122000 Oficial 1a. Paleta.
Els materials, amb preus resultants a peu d’obra, que queden integrats en la unitat de què es tracti o que es necessitin per executar-la, com per exemple: B0511302 Ciment pòrtland CEM l(32.5, a granel.
Lesdespeses d’amortització i conservació de la maquinària i de les instal·lacions abans esmentades, com per exemple: C1501800 Camió de 15 t.

La repercussió de l’import en concepte de ruptures i minves ocasionats durant el transport intern i la realització de les unitats d’obra s’inclou com a increment de consum de material en les corresponents unitats d’obra.

Despeses auxiliars

En laClàusula 51 “Precios”, del Plec de Clàusules Administratives Generals per a al Contractació de l’Estat, s’indica que tots els treballs, mitjans auxiliars i materials que siguin necessaris per a l’acabat correcte de qualsevol unitat d’obra, es consideren inclosos en el preu de la unitat, encara que no estiguin especificats en la descomposició o descripció dels preus.

Als conjunts de partides d’obra noes poden repercutir despeses auxiliars, ja que aquestes estan repercutides dins de l’import de les partides d’obra components. De la mateix amanera, a les partides d’obra no es poden repercutir despeses auxiliars sobre l’import dels elements compostos components.

A títol d’exemple, i entre altres, s’engloben dins d’aquest apartat:

Bastida per a la realització de l’obra vista.
Eines petitesestrictament necessàries per a fer la unitat d’obra: màquina de perforar, reglet, etc.
Elements personals de seguretat: casc, botes, cinturons de seguretat, etc
Neteja de la runa produïda per la realització de la unitat d’obra.
Trasllat del material propi de la unitat d’obra dins de l’obra, etc
Taxes d’abocament de residus.

Els decrets 201/1994 de 26 de juliol 202/1994 de 14 de juny de laGeneralitat de Catalunya contemplen l’existència d’un cost de gestió material d’enderroc, residus de la construcció i excavacions per part dels abocadors autoritzats. Cost que el productor del residu està obligat a abonar i que com a orientació, considerant una densitat mitjana i prescindint del tonelatge del camió, es pot valor en 300 pts/m3 per terres i runes, 400 pts/m3 per mixtes de laconstrucció i 500 pts/m3 la barreja d’ambdós (preus de referència de les àrees més productives facilitats pel Gremi d’entitats de Reciclatge de Residus). Per tant, es repercutirà cadascuna de les partides d’obra afectades aquest cost mitjançant el concepte de despesa auxiliar.

També es consideren despeses auxiliars les despeses de subcontracte, que engloben les despeses generals d’empresa i el beneficiindustrial de les empreses subcontractades. Aquestes són les despeses addicionals al cost directe de l’obra, quan està adjudicada a un contractista general, i es preveu que algunes parts de la mateixa es subcontractaran a altres empreses.


Despeses indirectes

Es consideren despeses indirectes totes aquelles despeses d’execució que no siguin directament imputables a unitats d’obra concretes,sinó al conjunt o part de la obra.

Segons el Reglament General de Contractació de l’Estat, art. 67:

Han de considerar-se despeses indirectes: les despeses d’instal·lació d’oficines a peu d’obra, de comunicacions, d’edificació de magatzems, de tallers, de pavellons provisionals per a obrers, de laboratoris, etc, els del personal tècnic i administratiu adscrit exclusivament a l’obra i els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  • Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  • Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  • aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  • aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  • aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  • Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  • Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS