AC 1

Páginas: 16 (3874 palabras) Publicado: 17 de octubre de 2015
Placebo  Intentar suplir el fàrmac per un “simulat farmacèutic”.
Excipient  Son totes aquelles substàncies diferents al principi actiu. Aquests s’utilitzen per aconseguir la forma farmacèutica desitjada (càpsules, solucions...). És l’únic componen que pot diferir quan comprem un medicament genèric. Aquests NO comprometen la qualitat del producte, l’únic problema que pot provocar és laintolerància a la lactosa. Ex: Saboritzants, colorants, desintegrants, lubricants...
Principi Actiu  Substància responsable de l’activitat farmacològica.
Forma Farmacèutica  Manera com ve el medicament preparat (pols, càpsules...) NO PRENEM PASTILLES, SÓN CÀPSULES!
Especialització Farmacèutica  Són cadascun dels detalls que descriu el medicament. Ex: Paracetamol d’1 gr, en comprimits de 20,embalatge...
Codi Nacional  És la forma numèrica de classificar el medicament, tenint en compte també la forma dels fàrmac. És a dir, que un medicament, tot i ser el mateix, rebrà dos codis diferents depenen de si es per via oral, en comprimits, efervescent...
Nom Genèric:
DCI (Denominació Comú Internacional): És el nom que rep un medicament a reu del món, per tal de ser reconegut amb facilitat.
DOE(Denominació Oficial Espanyola): És el nom que rep el medicament a Espanya.
Fàrmacs Genèrics  És tot aquell medicament que presenta la mateixa composició tant qualitativa com quantitativa en principis actius y la mateixa forma farmacèutica (pols, comprimits...) que un medicament original i ha demostrat bioequivalència amb el medicament original en un 95%. Se li posa l’etiqueta EFG (EquivalentFarmacèutic Genèric). Aquests es comercialitzen amb el nom de la substància medicinal que el composa.
Quan un mateix medicament (de diferents marques) va millor que un altre es degut a els diferents excipients que el composen. Poder es dissol més ràpid i per tant es absorbit amb major rapidesa... Ex: El paracetamol endovenós és molt mes efectiu que al paracetamol el comprimits.
Per tal de que unmedicament sigui genèric ha de tenir la mateixa composició i la mateixa forma farmacèutica. Ex: Paracetamol en comprimits efervescents o Paracetamol en comprimits efervescents amb gust de taronja.
Formula Magistral  Medicament preparat especialment per a una persona en concret. Ex: Cremes per l’acne.
Ús racional del medicament  Per tal de que es faci un ús racional d’un medicament primerament elmetge ha d’haver prescrit correctament el medicament, i per últim, la persona ha de conèixer correctament les pautes per prendre’s bé el medicament (si es 1 càpsula per setmana que no es prengui 1 càpsula cada dia). Un dels elements que també influeix en l’ús racional dels medicaments és el fet de no deixar penjat cap tractament.
Medicaments d’ús hospitalari  Són aquells medicaments que per algunesde les característiques dels principis actius de la seva composició, indicacions específiques, la seva aplicació o control continuat dels seus efectes i resultats, la seva prescripció, dispensació i administració controlada ha de fer-se sota la responsabilitat de l’hospital.
ÚS INCORRECTE DEL MEDICAMENT
Reaccions adverses  Quan el medicament no està ben prescrit o la dosis es superior oinferior a la que hauria de ser.
“El risc de deixar a mitges un tractament és molt gran, les indústries farmacèutiques s’aprofita d’aquesta situació i produeix fàrmacs amb una quantitat normalment inferior dels comprimits necessaris per concloure el tractament, d’aquesta manera la gent ha de comprar dues capses en comptes d’una i guanyen més diners.”
MEDICAMENTS ESSENCIALS  Llistat de medicaments elsquals han de ser accessibles per a tota la població, tota la població ha de poder tenir accés a aquests tipus de medicaments ja que són indispensables. Aquesta llista és igual a reu del món.
MEDICAMENTS ORFES  Són aquells medicaments que han estat autoritzats per a gent amb una patologia molt greus i molt poc freqüent (5/10.000) i que són finançats per la Unió Europea.
MEDICAMENTS EFP  Són...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • AC Tema1 Lecc 1
  • modulo 1. Ac 4
  • Mat3eso Ac 51 53 1
  • Procedimientos 1 y 2 trabajo colaborativo 1 de Analisis de circuitos AC
  • Laboratorio Ac 1
  • AC ETAPA 1
  • 12270296A AC SDI 1
  • AC ET 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS