accesibilitat "Cosmocaixa"

Páginas: 39 (9589 palabras) Publicado: 26 de marzo de 2013
ÍNDEX
INTRODUCCIÓ 3
2. ACCESIBILITAT 5
2.1 CONCEPTE D’ACCESSIBILITAT 5
2.2 BARRERES A L’ACCESSIBILITAT 8
2.2.1 BARRERES INTRÍNSIQUES 8
2.2.2 BARRERES AMBIENTALS 15
2.2.3 BARRERES INTERACTIVES 20
2.2.4 ACCESIBILITAT A LES PÀGINES WEB 23
3. ANÀLISI D’ACCESSIBILITAT AL COSMOCAIXA 28
CONCLUSIONS 32
BIBLIOGRAFIA 35










INTRODUCCIÓ
Situats en el marc psicopedagògic del’educació especial, i com a futurs mestres de l’aula ordinària a les escoles de primària, aquest document que trobareu a continuació és el resultat d’una cerca i d’un aprenentatge iniciat i dut a terme durant tot aquest quadrimestre des de l’assignatura de bases psicopedagògiques de l’educació especial.
En primer moment, i dins el grup-classe, vam investigar la terminologia i el llenguatge emprat enaquest camp al llarg de la història per a poder-nos situar i parlar-ne amb coherència. Un cop vista l’evolució, junt amb les actituds educatives i socials respecte a les persones amb discapacitat i els plantejaments actuals que es fan cap a l’atenció a la diversitat, vam anar copsant com aquests col•lectius han patit i han estat marginats al llarg dels anys, i com la societat hem estat sovint elscausants i productors de barreres i innaccessibilitats tant físiques com del coneixement.
Tot aquest procés, i després d’haver interioritzat tots aquests coneixements, en aquest treball trobareu un estudi del què entenem avui en dia per accessibilitat atenent a tots els conceptes ja apresos i responent al disseny universal o disseny per a tots com a proposta d’accessibilitat.
Els principalsobjectiu als què respon aquest treball corresponen al coneixement de les barreres a l’accessibilitat del nostre entorn atenent a la responsabilitat individual i col•lectiva per tal d’augmentar la participació i activitat de tothom, sense distinció. Per a assolir-lo a l’inici trobareu un marc teòric on es contempla el concepte d’accessibilitat, i posteriorment un estudi de les barreres del’accessibilitat tot analitzant-les teòricament i fent un anàlisi posterior d’un entorn immediat com és per a moltes escoles, docents i famílies, el Cosmocaixa. Per finalitzar, i després d’haver assolit tots aquests objectius, trobareu una conclusió tot reflexionant sobre l’aprenentatge assolit durant l’elaboració d’aquest treball, tant en el marc més teòric, com l’aplicació i l’anàlisi d’un espai determinat.Com a futurs mestres, pensem que l’elaboració d’aquest treball tant des del punt de vista teòric i sobretot amb l’anàlisi d’un entorn educatiu, ens pot ajudar i enriquir molt, ja que en el dia de demà ens trobarem a l’aula amb una diversitat que haurem de saber atendre, d’aprofitar i sobretot de fer el màxim d’accessible l’espai i el coneixement, entenent i creient en un disseny universal per atots.



















2. ACCESIBILITAT
2.1 CONCEPTE D’ACCESSIBILITAT
El terme accessibilitat, com molta de la terminologia que afecta al camp de l’educació especial, és i ha estat un dels temes que més ha evolucionat i ho continua fent al llarg dels anys.
Primer de tot, i per entendre el significat d’aquest terme i la seva evolució cal situar-nos dins el context idefinir aquest terme a mode general, ja que això ens portarà a entendre l’evolució fins a l’actual concepte d’aquest.
Com diu l’Institut d’Estudis Catalans el terme d’accessibilitat es defineix com ”qualitat d’accessible”. El terme accessibilitat prové de la paraula accés. Això no vol dir altra cosa que l’acció d’arribar o acostar-se a més d'entrar o passar.
Pel que fa dins el terreny en el quenosaltres ens situem, ens decantarem per entendre el significat o plantejament inicial al concepte Europeu d’Accessibilitat de 2006 (CCPT) . Aquest concepte inicialment el trobem definit com una característica bàsica de l’entorn construït. Defineixen el concepte argumentant doncs que l’accessibilitat és la condició que possibilita el fet d'arribar, entrar, sortir i utilitzar les cases, les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cosmocaixa
  • Cosmocaixa Barcelona
  • cosmocaixa
  • Cosmocaixa
  • Informe cosmocaixa
  • Experiments cosmocaixa.
  • SORTIDA COSMOCAIXA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS