Accidents nuclears

Páginas: 3 (556 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2014
ACCIDENTS NUCLEARS
En l'energia nuclear ens referim a accident nuclear a aquells successos que emeten un determinat nivell de radiació susceptibles de perjudicar la salut pública. En la història del'energia nuclear ha hagut nombrosos incidents. Els considerats més greus tenint en compte l'Escala Internacional d'Esdeveniments Nuclears (INES) han estat el produït a la central de Three MileIsland, a Pennsilvània (EUA), el 1979 i el de Txernòbil, el 1986, el pitjor accident nuclear de la història fins ara. Tots dos es van produir per errors humans. A Espanya, l'accident més greu ha estat elde la central de Vandellòs I, a Tarragona.
El dia 11 de març del 2011 es va produir un dels accidents més greus de la història després de l'accident nuclear de Txernòbil. Un terratrèmol de 8,9 graus aprop de la costa nord-oest del Japó i un posterior tsunami va afectar greument la central nuclear japonesa de Fukushima.
Els reactors 1, 2 i 3 es van aturar automàticament en el moment delterratrèmol, mentre que els tres restants es trobaven ja aturats per manteniment. El tsunami (de 14 metres d'alçada) va inundar les sis unitats, situades a la vora del mar (totes les centrals nuclears estan aprop d'una gran concentració d'aigua per tema de refrigeració), malmetent la xarxa elèctrica i els generadors d'emergència, impedint el funcionament del sistemes de refrigeració. Aquesta situació vadonar lloc a diverses explosions, incendis i emissions de radioactivitat.
Com a conseqüència del accidents en les unitats 1, 2 i 3 un total de 10 treballadors van ser hospitalitzats, un d'ells perhaver rebut una dosi superior als 100mSv, i dos treballadors més de TEPCO es troben desapareguts sense que se n'hagi confirmat la seva presència a la planta el dia del terratrèmol. La majoria delsvuit-cents treballadors de la central van ésser evacuats per prevenir el risc d'irradiació i contaminació radioactiva, mantenint-se en l'emplaçament un grup d'uns cinquanta per tractar de minimitzar els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Accidents
  • Centrals Nuclears
  • centrals nuclears
  • Accidents Gra
  • Centrals Nuclears
  • REACTORS NUCLEARS
  • accidents geografics
  • Tecnologia centrals nuclears

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS