Actividades de ''A la recerca d'una pàtria''

Páginas: 12 (2756 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2013
1.1
a. Quin ardit empren els grecs per entrar a Troia i arrasar-la? Quina funció acompleix Sinó en aquesta estratègia? Com interpreten els troians la mort de Lacoont?

Van construir un enorme cavall de fusta i dins, hi van amagar els millors guerrers grecs.

Ell confesà que és grec, però que era víctima dels seus compatriotes, els troians li van perdonar la vida i aquest els digué que elcavall era una ofrena per a Minerva, perquè els grecs pretenen congraciar-se de nou amb ella. I els va convencer de que si destruïen el cavall cauria sobre Troia una gran desgràcia, i si l'acollien dins de les muralles, els troians aconseguirien derrotar els grecs.

Creuen que Minerva el va castigar per clavar la llança al cavall Així, doncs, decidiren fer cas a Sinó i dur el cavall al temple per aque Minerva no s'enfadara.

b. De quina insòlita manera descobreix Eneas quina és la missió que ha d'acomplir?

Hector se li aparegué en somnis, aquest li deia que fugira de Troia perquè la ciutat havia estat presa i els grecs estaven acavant amb tot i amb tots. Li digué que se'n anara per la mar i buscara un bon lloc on fundar una ciutat nova per al seu poble.

c. Com mor Príam, el reidels troians? Per què Eneas no mata Helena?

Pirros es va abatre sobre Príam, el va agafar del cabell i l'arrosegà fins a l'altar del palau, li va esfonsar l'espasa al pit fins l'empunyadura i aquest va morir cruelment.

Quan estava a punt de matar a Helena la deesa Venus es posà entre ell i Helena, li digué a Eneas que no valia la pena matar-la, que devia salvar als seus, perquè Troia estàassolada pel rigor dels Déus (Neptú es llança contra la muralla, Juno i Minerva guien les hosts gregues i Júpiter, incita a tothom a anar contra els troians) i no per la bellessa de Helena.

1.2
a. Per què decideixen els troians abandonar Tràcia? Quin error fa que decideixin instal·lar-se a Creta?

Decideixen abandonar Tràcia perquè quan arrivaren a terra, Eneas va decidir sacrificar un toro alsDéus i quan el va voler cobrir de fulles va estirar un arbust, les branques d'aquest van començar a destil·lar gotes negres de sang, ho va tornar a fer i va passar el mateix, i a la tercera vegada una veu li parlà; era Polidor, un Troià que va morir travesat per fletxes i va quedar clavat a terra, les puntes de les fletxes es van convertir en tiges. Aleshores Eneas va recordar la història: Priamva enviar Polidor a Tràcia per a que els tracis guardaren l'or reial i poder-lo salvar dels grecs, però el rei de Tràcia va assasinar Polidor i es va quedar amb l'or de Príam.
Eneas i els demés van enterrar el cos de Polidor i van decidir que no es quedarien allà perquè la seua pàtria no havia de renèixer en una terra que va traïr Troia.

Els Troians van arrivar a Delos on està el santuarid'Apol·lo, i li preguntaren si trovarien alguna vegada una nova pàtria.
Apol·lo els va dir que havien de tornar a la terra on s'engendrà el seu llinatge i, Anquises va dir que aquella havia ser l'illa de Creta, perquè d'allà era Teucre, el fundador de Troia.

b. Per què es decideix Eneas a viatjar fins a Itàlia? Què li anuncia l'harpia Celeno? Segons Helen, com sabrà Eneas que ha arribat al llocon ha de construïr la seva nova pàtria?

Perquè van anar a Creta i allà tot anava bé, però, de sobte, la desgràcia va arrivar (la població va ser castigada amb una pesta, el bestiar va morir, va haver sequera...). Anquises li pregà a Eneas que tornara a Delos per veure Apol·lo, però ell no va haver d'anar fins all, eixa mateixa nit, els Déus de Troia se li aparegueren i li digueren que haviencomés un error, Creta no és la terra que els engendrà, autèntic destí dels Troians era una terra a l'oest d'Itàlia, Dàrdan.

Li diu que com a càstic per haver degolat les cabres i fer-lis la guerra els Déus els castigaran: Celeno sap el destí dels troians, i els diu que podran arrivar al seu destí però, que abans d'acabar les muralles, patiran molta fam.

Diu que algun dia, quan Eneas es senca...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • A La Recerca D'Una Pàtria
  • A la recerca d'una pàtria (preguntes del llibre)
  • recerca patria
  • Plan de actividades patrias.
  • Actividad patria, nación y estado
  • Actividad 3. Patria, nación y Estado
  • diplomas actividades patria
  • Actividades en peru por fiestas patrias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS