Actividades Fisicoesportivas

Páginas: 7 (1608 palabras) Publicado: 25 de febrero de 2013
TEMA 4

1. Els vessants de l´activitat fisicoesportiva: l´esser humà ha practicat l´activitat física desde els seus inicis. L´exercici físic ens permet portar un estil de vida actiu per la salut.
Vessants de l´activitat física segons l´objectiu:
- Activitat física educativa: practicada en el medi escolar; pretén aconseguir: l´aprenatge motor, el condicionament físic i l´educació envalors.
- Activitat física recreativa: la recreació, les relacions socials i la diversió son els objectius principals.
- Activitat física utilitària: son per a complir obligacions mediques o laborals, poden ser per salut o per trevall.
Vessants de l´activitat física segons les característiques:
- Activitats ritmicoexpressives: estan basades en el ritme i en l´expressió, les principalsson: l´expressió corporal, la dansa i els sistemes ritmics.
- Activitats fisicoexpressives: els dos objectius principals son la recreació i la competició.
1. Les activitats recreatives: son les que es fan voluntàriament durant el temps lliure.Les seues característiques bàsiques son:
- Aconsseguir la diversió com a objectiu principal.
- La participació està oberta a qualsevol.
-Es regula l´activitat amb l´objectiu que tothom la puga participar.
- Son voluntàries i es practiquen lliurement.
- El nivell requerit es el necesari per garantir la seguretat i per a facilitar la participació.
- Es pot practicar on siga.
Els jocs poden ser practicacts per qualsevol persona. Les característiques dels llocs son: son accions lliures, permet a la persona eixir de lavida ordinaria, el resultat és incert, es juga en un ordre, es desenvolupa dins d´un espai i un temps, i estimula la sociabilitat entre els membres d´un grup. Hi ha 4 tipus de jocs: els d´habilitat (exigeixen unes capacitats físiques concretes), els de destressa (es basen en la utilització de destresses motrius amb complements), els sensorials (basats en els aspecter perceptius del moviment), decançó o dansats (basats en moviments rítmics i expressius).

Les activitats alternatives miren de recollir les manifestacions espontànies d´origen individual o col·lectiu que han sorgit i que s´han popularitzat entre la població. Es pot practicar en espais urbans, en espais seminaturals i en espais naturals. Segons els seus participants poden ser jocs col·lectius, activitats individuals i jocsd´adversaris.

Les activitats en la natura van sorgir tractant de buscar la recreació dels infants. Es poden classificar segons el seu objectiu o segons el medi.Les seues característiques son:
- Es practiquen en espais naturals.
- Generen sensacions de llibertat, risc o aventura.
- Les mesures de seguretat son molt importants per a evitar accidents.

Les activitats competitives sonles activitats fisicoesportives que es poden practicar com un mitja de recreació o per a mantindre la salut. Trobem 2 tipus d´esports:
- L´esport modern: va naixer a la fi del segle XIX i a començaments del XX. La celebració en 1906, dels JJOO moderns, va facilitar l´evolució de tots els esport, tant en el vessant tècnic com en l´organitzatiu. Es poden classificr segons la situació motriu osegons el tipus d´acció.
- L´esport tradicional: son jocs que es van deixar de jugar pero que ara s´han “restaurat”. El seu origen sol ser de zones geogràfiques determinades.
- L´esport adaptat: intenta posibilitar la pràctica esportiva a persones que presenten alguna discapacitat o disminució física. En l´esport adaptat, s´han adaptat les normes de joc a les discapacitats dels qui elpractiquen: discapacitats físiques o motrius, la discapacitat sensorial i la discapacitat intel·lectual.

2. Els esports: els esport sons puntuats per dos sistemes. Aquestos sistemes son: el codi de puntuació (les accions son puntuades a partir de l´observació d´uns jutges), i el registre de resultats (els resultats son registrats en forma de punts).
La tècnica és el conjunt d´accions que es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Actividad Activa
  • Actividad
  • Actividad
  • Actividades
  • Actividad
  • Activos
  • Actividad
  • Actividades

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS