Adaptació Dels Elements Curriculars Bàsics

Páginas: 8 (1770 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2012
ÍNDEX:
1. Identifiqueu i justifiqueu els aspectes principals que s’haurà de considerar en l’adaptació de la proposta curricular que s’adreci a aquests dos alumnes, referits als elements curriculars bàsics, per tal de poder incidir i desenvolupar les competències personals i comunicatives. Es tracta de plantejar les línies generals que hauran d’orientar el procés d’adaptació de la respostaeducativa centrada en els casos i en les competències que s’ha proposat.
2. Elaboreu un guió que contingui les orientacions que, des de la funció psicopedagògica, s’haurà de facilitar al mestre/a de cadascun dels dos grups, per tal de potenciar les habilitats comunicatives dels dos alumnes i la seva integració en el grup-classe. En aquest sentit, un aspecte important a considerar és l’adequacióde l’espai físic, els recursos materials i la seva organització, així com les estratègies per a incidir en el grup.
BIBLIOGRAFIA:
* Mòdul: L’autisme. Intervenció psicopedagògica en els trastorns del desenvolupament . Material interactiu UOC.
* Mòdul: La discapacitat motriu. Intervenció psicopedagògica en els trastorns del desenvolupament . Material interactiu UOC.
* Article:“Consideracions a l’entorn de les unitats de suport a l’educació especial. USEE – Document nº2 Novembre 2007.
* Material audiovisual: “El uso de sistemas y signos de ayudas técnicas”
* Material audiovisual: “Aportacions sobre l’autisme, des d’una perspectiva interdisciplinària”.


Pregunta 1
CARLA: discapacitat motriu | DANI: trastorn de desenvolupament, autisme |
-Tetraparèssiasevera.-desplaçament assistit.-problemàtica incideix en les habilitats de manipulació.-bon nivell de comprensió.-dificultats d’articulació, pràcticament intel·ligible.-ús de sistema de comunicació alternatiu | -problemes de flexibilitat cognitiva i de comunicació.-ús d’estratègies no verbals o frases curtes-no interacciona per iniciativa pròpia.-es mostra reactiu a les interaccions dels altres.-ambcompanys actitud d’apatia o rebuig.-major participació en situacions formals que no formals (pati)-Ús de sistemes pictogràfics SPC |
Competències personalsAdaptació d’accés: normalitzar i habilitar l’entorn escolar, proporcionar suports i mesures d’ordre curricular, ambiental, personal i organitzatiu que possibilitin la participació de na Carla.-fer possible que na Carla pugui accedir i desplaçar-seper tot l’entorn escolar de la manera més autònoma possible.-mirar d’adaptar materials utilitzats en les tasques escolars (llapis, punxons, calculadores...)Adaptació elements curriculars: -les dificultats de manipulació, desplaçament i comunicació que presenta na Carla no han de suposar un problema per participar del currículum general. Adaptarem les àrees en què na Carla presenti més dificultats.-fer més accessibles els continguts (Educació Física, llengua, educació artística).- col·laboració del centre i de tot l’equip educatiu alhora de prendre decisions que impliquin adequar o habilitar aspectes de la pràctica educativa i de l’organització escolar.-individualitzar i diversificar l’oferta educativa, equilibri entre normalització i individualització. Coordinació de tots els mitjans irecursos possibles (equips de suport, USEE,,)-diversificar al màxim l’oferta educativa perquè na Carla pugui cursar diferents itineraris de formació i pugui rebre diferents ajuts per a progressar en l’escola i en la vida social.-la resposta educativa el més significativa i rellevant. Donar prioritat a allò que és important ara i en el futur tenint en compte el que se li exigirà cultural i socialment.-la metodologia s’ha de personalitzar i individualitzar adaptant les tasques d’organització escolar a les diferents característiques, interessos i ritmes de na Carla.-en la mesura que sigui possible, en el claustre hi ha d’haver un psicopedagog que gestioni i faci el seguiment de tot el cas, procurar que les ràtios on hi hagi na Carla siguin menors i incorporar el màxim d’especialistes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Elements bàsics en els éssers vius
  • Elements bàsics per a entendre el màrqueting
  • Elements Dels Blocs S I P Del Sistema Periòdic
  • La fusta es un dels elements indispensables a la tecnolog a abans ja s
  • Elements
  • Kush Basics
  • Microbiology Basics
  • Html basics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS