adolf hitler

Páginas: 4 (957 palabras) Publicado: 9 de marzo de 2014










Adolf Hitler (Braunau, 20 d'abril del 1889 – Berlín, 30 d'abril del 1945).
Fou un polític i principal ideòleg del nacionalísme d'origen austríac, L'ideari del nacionalsocialismedesenvolupat durant el govern de Hitler incloïa la discriminació racial i ideològica en contra especialment el poble jueu, resultant en l'Holocaust descobert després de la caiguda del règim;tanmateix el racisme desenvolupat per l'estat alemany inclogué altres grups ètnics com gitanos i, en general, qualsevol persona considerada no ària.

El concepte de puresa de raça desenvolupat en el seullibre "Mein Kampf".
Hitler arribà al poder en una època en què el poble alemany patia per l'atur, la pobresa i la humiliació de la Primera Guerra Mundial. Sota el Tractat de Versalles, Alemanya fouobligada a compensar pels danys de la guerra. Aquesta obligació pesava significativament sobre el país. Quan a finals de l'octubre del 1929, quan Alemanya tot just començava a recuperar-se, el crack dela borsa de Nova York feu col·lapsar l'economia alemanya, donant a Hitler la seva ocassió.


El 1938 annexà Àustria (Anschluss), que a partir d'aleshores fou denominada Ostmark. El 28 de setembredel 1938, el Reich envià un ultimàtum a Txecoslovàquia per a recuperar els Sudets. A iniciativa de Mussolini, es conclogué apressadament l'Acord de Munic entre Hitler, França i Anglaterra per aintentar evitar la guerra imminent. El 30 de setembre, Txecoslovàquia es veié obligada a concedir els Sudets.

El 1939, Hitler ordenà la caiguda de Polònia, provocant que el Regne Unit i França declaressinla guerra a Alemanya. Fou el principi de la Segona Guerra Mundial. Inicialment, Hitler fou capaç d'ocupar gran part d'Europa però després de l'atac contra la Unió Soviètica el 1941, a partir del1943, les seves possibilitats s'enfonsaren i el Tercer Reich quedà contra les cordes. A l'hivern del 1944-1945, els aliats ja es trobaven a les fronteres d'Alemanya, i procediren vers Berlín.

Després...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Adolfo hitler
  • adolf hitler
  • Adolfo Hitler
  • Adolfo Hitler
  • ADOLF HITLER:
  • Adolfo Hitler
  • Adolf Hitler
  • Adolf Hitler

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS