Adquisició De Preferències Gustatives

Páginas: 10 (2260 palabras) Publicado: 23 de abril de 2012
Ensucrat o natural?


En aquest treball es vol estudiar l’adquisició de preferències gustatives mitjançant el condicionament amb sucre. El disseny experimental es realitza amb 8 nens, d’entre 6 i 7 anys, coneixent la preferència dels infants pel gust dolç. El procediment és el de triturar 8 tipus de verdures i donar a tastar-les als nens, per tal que les ordenin per ordre de preferència.Posteriorment, es repeteix l’experiment, aquesta vegada amb les verdures que ocupen la 3a i la 4ta posició ensucrades, per veure si a la prova final, en tastar de nou les verdures sense sucre, escalen posicions en la seva puntuació. Els resultats són favorables i demostren que la hipòtesi inicial, la de que el sucre augmenta la preferència dels nens per altres aliments, és certa. Això implicaria queaquest mètode podria utilitzar-se per tal d’aconseguir que els nens mengin de tot i tinguin una dieta equilibrada.


This study aims to examine closely the acquisition of taste preferences by conditioning with sugar. The experimental design is made with eight children between six and seven years, knowing the children's preference for sweet taste. The procedure is to grind eight types ofvegetables and try to give them to children, for children to sort the vegetables in order of preference. Afterwards, we repeat the experiment, this time with the vegetables that occupy the 3rd and 4th position with sugar, to see if in the final test, trying again in the vegetables without sugar, the vegetables climbed in their positions. The results are favorable and demonstrate that the initialhypothesis, which said that the sugar increases children's preference for other foods, is true. This would imply that this method could be used to get children to eat everything and have a balanced diet.




INTRODUCCIÓ

Durant la infantesa els nens demostren una clara preferència pels gustos dolços, com per exemple el sucre, en detriment dels àcids i amargs (Desor, Maller, & Andrews, 1975;Kajiura, Cowart, & Beauchamp, 1992; Lipsitt & Behl, 1990). Se suposa que les associacions sabor–sabor es troben a la base de l’adquisició de preferències per sabors que inicialment són rebutjats. S’ha demostrat a partir de diferents estudis que es pot obtenir un increment en la preferència per un sabor considerat com a desagradable degut al seu aparellament amb un gust dolç agradable( Havermans, RC.,i Jansen, A. 2007). Aquestes associacions sabor-sabor poden ser molt útils per aquells nens que són menjadors selectius i només mengen allò que els agrada, ja que aquest tipus de condicionament és una forma de modificar això i d’aquesta manera facilitar que els nens tastin nous aliments i alhora estableixin hàbits alimentaris saludables des de la infància.

També s’han dut a terme experimentsamb nens que pateixen autisme i que seleccionen els aliments utilitzant aquest tipus d’associacions per incrementar el seu consum de vegetals (Ahearn, WH. 2003). L’objectiu de l’experiment és obtenir un increment en la preferència d’un sabor que ha estat aparellat amb un edulcorant, és a dir, barrejar un sabor poc agradable amb un sabor agradable (dolç) per saber si la seva preferència pel primercanvia. Si l’edulcorant incrementa la preferència per la verdura, aleshores esperem que la seva posició en l’ordre de preferència sigui més pròxima a la número 1 del rànquing que abans d’haver estat condicionada pel gust dolç. Mentre, que la verdura que no ha estat condicionada no canviï la seva posició en el rànquing de preferència.

MÈTODE

La mostra de participants és de 8 infants,d’entre 6 i 7 anys d’edat, amb 5 nenes i 3 nens. Els nens es divideixen en dos grups de 4 integrants cada un, el primer format per 3 nenes i 1 nen i el segon per 2 nenes i 2 nens. La proporció de nenes és del 62.5% i la de nens del 37.5%. La mitjana d’edat dels participants és 6.5 i l’error estàndard de 2.2980.

El material utilitzat són sis verdures (carabassa, carbassó, pèsol, coliflor, bròquil i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Adquisici De Propietats Gustatives Per Part De Les Olors
  • adquisicio de lenguaje
  • ADQUISICIÓ DE LES VIRTUTS
  • Actividad De Adquisici N Del Conocimiento
  • Actividad de adquisici n del conocimiento
  • Actividad De Adquisici N Del Conocimiento
  • Adquisici N Aprovisionamiento
  • Actividad De Adquisici N Del Conocimiento

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS