afafafws

Páginas: 3 (576 palabras) Publicado: 28 de marzo de 2013
Introducció
Abans de parlar dels sensors giroscòpics hem de parlar del giroscopi com a terme general. Què és un giroscopi? Això és un giroscopi per exemple, però és clar això no mesura re. Però elque fa un sensor giroscòpic és mesurar velocitats angulars basant-se en el manteniment de l’impuls
Quan anem amb bici i fem una corba, ens inclinem juntament amb la bici cap al centre de la corba.Com més gran és la velocitat menor és el gir del manillar i major és la inclinació que podem agafar respecte la vertical. Per això les motos poden tombar-se tant per fer una corba i girar sense moure elmanillar, tots estem molt familiaritzats amb aquest fet però alguna vegada ens hem parat a pensar perquè passa això? No és una mica estrany? Com pot ser que una moto pugui fer una corba nomésinclinant-se. Aquest és el principi en el que es basa el giroscopi, l’efecte giroscopi.
Principi de funcionament
El giroscopi és un dispositiu mecànic que gira al voltant d’un o més eixos. Presenta duespropietats fonamentals: La inèrcia giroscòpica y la precessió, que és el moviment de rotació que experimenta un extrem de l’eix vertical quan aquest està lleugerament inclinat. Un exemple és el movimentde la baldufa.
Per altra banda Qualsevol cos en rotació, com la terra, presenta inèrcia giroscòpica, és a dir, basat en la primera llei de Newton, tendeixen a resistir canvis en l’orientació del’eix vertical, per tal de conservar el seu moment angular, és degut a aquest principi que podem anar en bici sense caure’ns sense agafar-nos al manillar amb les mans.
D’aquests dos principis físicss’aprofiten els giroscopis. Que és un objecte esfèric, o en forma de disc muntat sobre un suport que li permet girar lliurement en qualsevol direcció.
Però si parlem de sensors giroscòpics també hem deparlar d’un tercer principi, l’efecte Coriolis, que tots coneixem molt bé perquè en Josep va dedicar molt temps a explicar amb dibuixos a la pissarra...
Per tant puc resumir molt, la força de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS