Aghshdajdhaj

Páginas: 2 (258 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2012
. ELS ESTATS DE L’AIGUA
2. ELS CANVIS D’ESTAT DE L’AIGUAL´aiguacanvia de forma segons la temperatura:Quan fa moltfred, l´aiguaéssòlida, és gel.Quan nofa fred, l´aiguaés líquida.Quan fa molta calor o la fem bullir, l´aigua esconverteix en vapor d´aigua, l´aiguaésgasosa.NOSALTRES HEM EXPERIMENTAT LES TRESFORMES AL LABORATORI DE L’ESCOLA
3. EstatsòlidPrimer vamomplir una glaçoneraambaigua i la vam portar al congelador de la cuina.L’endemàquan la vam portaral laboratorivam poder observar que l’aiguaestavasòlida.Al prendre la temperatura vamveure que estava a 0 ºC.QUAN L´AIGUA ES REFREDA A UNA TEMPERATURAMOLT BAIXA (0º) ES CONGELA I ES SOLIDIFICA.
5. ESTAT GASÓSDesprésvam posar elsglaçons en un recipient i el vam posar a escalfar-se al fogonet.Elsglaçons esvan desfer i la temperatura de l’aigua cada vegada era més alta.
6. ESTAT GASÓSQuan la temperatura va arribar gairebéals 100 ºC, va començar a surtirvapor.L’aiguahaviacanviat a l’estatgasós.QUAN S´ESCALFA AIGUA A UNA TEMPERATURA MOLT ALTA (100º) ES CONVERTEIX EN VAPOR D´AIGUA I EL SEU ESTAT ÉS GASÓS.
7.EstatlíquidPer últim, vam apagar el fogonet i vam posar-li una tapa al recipient.Quan el vapor d’aigua va xocaramb la tapa que estavafreda, es va tornarlíquida. Vamveure que les gotetesd’aigua es quedaven a la tapa.QUAN LA TEMPERATURA DEL VAPOR D´AIGUA BAIXA (A MENYS DE 100 º), ES CONVERTEIX EN LÍQUID.9. l’aigua a la naturaA la natura podem trobarl´aiguaambaquestestres formes o estats.Vols saber com canviad´estat a la natura? EL CICLE DE L'AIGUACLICA
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS