Alberto Durero

Páginas: 6 (1444 palabras) Publicado: 4 de marzo de 2014






















ÍNDEX

Pàg:3...........Introducció i biografia
Pàg:4.......................................Biografia
Pàg:5.......................................Biografia
Pàg:6.......................................Obra 1º
Pàg:7.......................................Obra 2º
Pàg:8.......................................Obra 3ºPàg:9.......................................Obra 4º
Pàg:10.....................................Obra 5º
Pàg:11.....................................Obra 6º
Pàg:12.....................................Obra 7º
Pàg:13.....................................Obra 8º
Pàg:14.....................................Obra 9º
Pàg:15...............Valoració personal
Pàg:16....................................BibliografiaIntroducció

Albrecht Dürer és un dels artistes més famosos del Renaixement alemany. En la seva producció abunden pintures, dibuixos, gravats i escrits teòrics sobre art. Va ser una figura molt important del Renaixement a Europa , on va exercir una enorme influència com a transmissor de les idees i l'estil renaixentistes , a través de les seves obres.

Biografia


Va néixer el 21 maig 1471 aNüremberg, Alemanya. Era fill del vell Albretch Atjós i Barbara Holfer. La parella va tenir divuit fills, però només tres van aconseguir sobreviure. El seu pare, un orfebre hongarès, va ser el seu primer mestre, ensenyant-li l'ofici d'orfebre i joier.

Després de treballar amb ell durant un període de temps , es va interessar més per la pintura . I així va ser que al 1486 va ingressar al taller deMichael Wolgemut , el principal productor de retaules, com a aprenent de pintor i dissenyador de gravats.
S’hi va estar quatre anys , arribant a superar la qualitat artística del seu mestre.

Mes tard, va realitzar un viatge d'estudis per ampliar la seva formació i conèixer a altres artistes . Durant aquests anys , el seu art reflecteix una enorme qualitat en el traçat del dibuix i una minuciosaobservació del detall . A l’any 1489, Dürer, va publicar edicions de El apocalipsis en llatí i alemany il·lustrades amb la seva sèrie monumental de quinze xilografies, aquesta obra te molta força emocional i una expressivitat gràfica sense precedents.
Als vint-i-set anys Dürer va adquirir renom a tota Europa.
Finalment , va tornar a Nüremberg en 1494 , ja que els seus pares havien concertat elseu enllaç amb Agnes Frey. El matrimoni li va aportar els diners necessaris per crear el seu propi estudi Nüremberg a la seva ciutat natal on es va dedicar a la pintura ( Retaule Paumgartner ) i al gravat .
Al 1511 Dürer va publicar una nova versió de El Apocalipsis i va crear la portada de la Vida de la Verge juntament amb La Gran Pasión i al 1515 Dürer va crear la seva il·lustració xilografiadaa partir d’un esbós i una descripció que li van enviar des de Espanya, desprès de la tornada a Europa del primer rinoceront en més de mil anys.

Durant el seu viatge a Itàlia Dürer va visitar Venècia, els sis mesos que va passar als vint i tres anys i l’any i mig, quan tenia trenta quatre van permetre que Dürer absorbís la teoria i la tècnica de la pintura del Renaixement italià, així com laseva filosofia humanista. Aquesta va arribar a ser una influencia important en el intercanvi cultural que va contribuir a l’arribada del Renaixement a Alemánia. Creien que els artistes i els artesans alemanys estaven produint obres inferiors a les de els italians. Això el va inspirar en el seu primer llibre, Unterweisung der Messung mit dem Zirkel und Richtscheit [Instrucció sobre la mida amb compàsi regle], en 1525 tractant sobre la geometria lineal y la construcció geomètrica en dos dimensions i la geometria aplicada a l’arquitectura, lletres etc. Instruccions clares per la composició de les majúscules romanes de Dürer aportant una evolució significativa en el disseny de l’alfabet elaborant mètodes de construcció.

Dürer s'havia format en un entorn influït per l'escola flamenca i la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • alberto durero
  • Alberto Durero
  • alberto durero
  • Alberto Durero
  • Alberto Durero
  • Alberto Durero
  • Alberto Durero
  • Alberto Durero

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS