Alfred Russel Wallace

Páginas: 3 (590 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2013
Alfred Russel Wallace (8 de gener de 1823 - 7 de novembre de 1913) va ser un geògraf, botànic i naturalista gal·lès.
Wallace és conegut sobretot per haver arribat al concepte de selecció natural,central en la teoria biològica de l'evolució.
Wallace provenia d'una família humil i per tant va haver-se de guanyar la vida recollint fòssils i exemplars d'espècies animals i vegetals, que desprésvenia.
Va ser un home compromès amb les idees socialistes i que va criticar les desigualtats causades per la Revolució Industrial.
En canvi, Charles Darwin no va haver de treballar per subministrar-seeconòmicament, ja que formava part de l'aristocràcia i va poder dedicar-se tota la vida a l'estudi.
Wallace, com molts altres en la seva època, va ser un naturalista viatger, per exemple, vaacompanyar a Henry Bates a l'Amazones.
També, entre 1854 i 1862, va viatjar per Insulíndia, al sudest asiàtic, recollint multitud d'espècimens.
Wallace va recollir les experiències d'aquest últim viatge alllibre L'arxipèlag malai, publicat el 1869.Cal destacar que durant aquest període, va adoptar una tendència mística que va condicionar la interpretació del procés evolutiu, interessant-se cada vegadamés per l'espiritisme.El 1894 va rebre la Medalla Linneana i el 1908 la Medalla Darwin Wallace.

També, en aquests anys va investigar la distribució geogràfica dels animals i va observar sobretot,les diferències zoològiques entre espècies asiàtiques i australianes, de resultat el qual va sortir el concepte de la línia divisòria de Wallace, una línia imaginaria que serveix per separar elsanimal d'origen australià dels asiàtics.Aquesta investigació va premetre a Wallace elaborar per sí mateix la seva teoria de la evolució.

El 1855, Wallace va publicar un article titulat: "On the lawwhich has regulated the introduction of new species" on defensava el fet de l'evolució, tot i que sense arribar a atribuir-li una causa.

Tres anys després, un nou article, "On the tendency of...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Alfred russel wallace
  • Alfred Russel Wallace
  • Alfred Russel Wallace
  • Alfred russel wallace
  • Alfred Russel Wallace
  • ALFRED RUSSEL WALLACE
  • alfred russel wallace
  • Alfred russel wallace

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS