Amplificador Operacional (Catalán)

Páginas: 3 (638 palabras) Publicado: 4 de marzo de 2013
AMPLIFICADOR OPERACIONAL
Són anomenats amplificadors operacionals perquè podem trobar circuits muntats a força d'aquests amplificadors que realitzen operacions matemàtiques, com per exemplesumadors, diferenciadors, integradors, comparadors... Etc. Són elements molt usats en l'electrònica analògica, com podràs comprovar en aquesta pàgina, tenen un munt d'aplicacions.
La diferència entre usarun tipus o l'altre d'alimentació està en el que vulguem obtenir en la sortida: si en la sortida volem obtenir tensions positives i negatives haurem d'usar l'alimentació simètrica, si solament volemobtenir tensions positives podem usar alimentació simple. També hauràs de tenir en compte que ni les entrades ni les sortides de l'operacional podran sobrepassar els límits marcats per l'alimentació, ésa dir, si alimentes a 12 V no esperis obtenir 15 volts a la sortida.
Són circuits integrats amb un nivell de components i estructura interna complicada pel que els anem a estudiar des de fora com acaixes negres.
La major part del control i mesura dels processos industrials es realitza mitjançant circuits electrònics, sent l'amplificador operacional, un mòdul bàsic d'aquests circuits de control.Encara que cada vegada més, el processament de la informació i la presa de decisions del sistema es realitza amb circuits digitals o sistemes basats en microprocessadors, la conversió de lesvariables mesures (temperatura, pressió, velocitat, etc.) en variables elèctriques: corrent o tensió (en els sensors), o la conversió inversa (en els actuadors analògics), requereix de circuits analògics, onl'amplificador operacional juga un paper fonamental.

L'amplificador operacional com a amplificador de tensió.




* La impedància d'entrada d'un “op AMP” ideal de tensions és infinita.Això implica que les intensitats que circulen per les entrades, i , són nul·les.
* La tensió de sortida , és independent de la càrrega, és a dir, el opamp es comporta com si la seva impedància...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Amplificadores operacionales
  • Amplificadores operacionales
  • AMPLIFICADORES OPERACIONALES
  • Amplificador Operacional
  • Amplificador Operacional
  • Amplificador Operacional
  • amplificadores operacionales
  • Amplificadores Operacionales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS