Anàlisi De Propostes Formatives

Páginas: 14 (3274 palabras) Publicado: 23 de mayo de 2012
Universitat Oberta de Catalunya

Anàlisi de propostes formatives
Disseny de propostes de formació basats en l´ús de les TIC

Per cadascun dels tres casos presentats en el curs:
- Justifica 5 de las decisions preses en el cas que consideres més pertinents.
- Enumera aquelles decisions que tu no hauries pres. Justifica perquè.

Apunta les propostes de millora que consideres oportunesper cada cas . (En aquest últim apartat es valorarà l'originalitat de la solucions adoptades).

CAS 1 - Disseny d'una proposta formativa virtual - "L'art del procés: l'evolució d'un curs en línia"

Decisions preses més pertinents:

1) Assignar un estudiant sènior al departament perquè ajudés al dissenyador.
Crec que per a dissenyar, implementar i “posar al mercat” un projecte d’aquestescaracterístiques, és molt important: conèixer l’ús que en faran els usuaris, les possibles mancances que hi puguin trobar, quins són els factors que poden agilitzar o facilitar-ne l’ús ... Per tant, crec que gràcies al feedback de l’estudiant (l’usuari al qual va dirigida la proposta formativa) i la interacció amb ell, el dissenyador, pot tenir en compte tot l’esmenta’t anteriorment i per tantaconseguir una proposta formativa virtual millor que si l’alumne no hagués col·laborat amb ell.

2) Degut al poc temps disponible que va tenir el dissenyador, crec que una bona decisió va ser assegurar-se tenir com a mínim la lliçó de la setmana vinent preparada.
Cada lliçó requereix un elevat nivell d'atenció i de temps . Sóc conscient que compaginar ser instructor del curs al mateix temps quecrear la lliçó següent no és la millor manera de tirar endavant una proposta d’aquestes característiques, però dins el context d'aquest cas, ho trobo justificat i crec que és la millor opció per tal de tirar-la endavant.
Crec que si no es fes així potser no es podria tirar endavant, o les lliçons no tindrien la qualitat necessària. Considero que donat aquest cas és una bona solució per optimitzar eltemps.
Al finalitzar el primer curs, el dissenyador/instructor, ja tindrà una base solida de lliçons en la qual treballar i podrà fer les millores que cregui pertinents i solucionar les deficiències que hagi detectat amb molt més temps per endavant.

3) Trobo molt bé que si la lliçó de la setmana consisteix en una discussió/projecte en grup s'augmenti el temps necessari per a realitzar latasca respecte les altres tasques.
Des de meu punt de vista, realitzar una tasca en grup ben feta requereix molt diàleg, molts raonaments i discussions. Quan els alumnes tenen poc temps per a desenvolupar la discussió/projecte, aquests es senten ofegats degut a que no tenen el suficient temps per a tractar de resoldre els problemes proposats i es tendeix a repartir les tasques entre tots elsintegrants del grup i desprès unir-les de qualsevol manera. Per tant no es promou un treball en grup constructivista on els alumnes aprenen els uns dels altres. Si aquestes activitats requereixen més temps que una activitat normal, sóc partidari de donar aquest temps per tal de crear el coneixement en comunitat i així aprendre de la millor manera possible.

4) M'agrada que la interfície amb l'usuarisigui predictible.
Des del meu punt de vista, que la interfície amb l’usuari sigui predictible fa que la tecnologia no sigui una barrera per l’alumne. Crec que una interfície d’aquest tipus ha de seguir sempre un mateix patró i tenir les opcions justes i necessàries. Amb això de “tenir les opcions justes i necessàries” vull dir que no s’han de donar a l’usuari opcions addicionals que tot i serútils en determinats casos, en la majoria de casos no s’utilitzen i només fan que sobrecarregar la interfície d’utilitats i provoquen que quan l’usuari vol utilitzar les opcions més utilitzades sigui molt “farragos” el seu ús.
Per tant el fet de tenir una interfície senzilla amb les opcions mínimament necessàries fa que no ens desviem dels objectius pedagògics i evitem frustracions en els alumnes....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisi Necessitats I Proposta De Millora Correcció
  • Formative assessment
  • Formative Assessment
  • analisi
  • Analisi
  • Analisi
  • analisi
  • analisi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS