Analisi De "El Grito"

Páginas: 4 (902 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2012
FITXA TÈCNICA
Títol: el crit
Autor: Edvart Munch (Loten, 1863 – Ekely, 1944)
Cronologia: 1893
Tècnica: oli sobre tela
Mides: 91 x 73 cm
Estil: expressionista
Tema: al·legòric
LocalitzacióNasjonalgalleriet (Oslo)
ANÀLISI FORMAL I ESTILÍSTIC
En l'obra veiem una persona en primer pla que no se sap bé si és un home o una dona, a causa de la poca definició de la silueta. Aquesta personacrida angoixada i sembla que el seu crit es transmeti a tota la resta del quadre. A l’hora veiem un paisatge poc definit, en el qual hi podem diferenciar un pont i un riu que passa per sota d’aquest.Veiem una composició amb dues zones diferents, amb la figura com a centre del quadre, equilibrada amb les dos altres figures, però sobretot destaca la separació que fa la barana, separa com una zona onhi ha les persones, on hi ha el predomini de les línies rectes i desprès traspassant la barana hi ha moltes corbes i molt de moviment, dona així una sensació que l’individu s’integra mes en la forçade la natura que no pas en els elements constructius de l’home. Llavors podem dir que es tracta d’una composició asimètrica i a l’hora oberta doncs la figura principal no es remet a l’interior sinó queexterioritza la seva angoixa.
L’obra presenta una perspectiva exagerada, amb un punt de fuga molt desplaçat cap a l’esquerra que dóna una sensació de molta profunditat, fins i tot transmet unasensació de vertigen.
El modelatge de la figura central no busca el detall, sinó que només busca transmetre la sensació de preocupació. Veiem com en el cos de la figura hi predominen les línies corbes.El quadre és estàtic, doncs en l’escena no s’aprecia cap mena de moviment.
Veiem com les línies sinuoses del quadre ajuden a transmetre el sentiment d’angoixa, de la mateixa forma que ho fa el grancontrast entre colors de gamma càlida (vermells, taronges, grocs...) i colors de gamma freda (verds, blaus, morats...)..
Veiem una llum irreal, la qual il·lumina tota l’escena i no té ombra.
Per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisi Literario De Un Grito Deseperado
  • analisi
  • Analisi
  • Analisi
  • analisi
  • analisi
  • analisi
  • Analisi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS