Anatomia I Fisiologia Muscular

Páginas: 6 (1364 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2015

Anatomia i fisiologia muscular

Fisiologia muscular.
El sistema muscular està format per cèl·lules especialitzades en la conversió d'energia química contràctils vigent, capaç d'estirament sobre el seu eix de contracció. El cel està cobert per una membrana estimulable anomenat sarcolemma, mentre el seu citoplasma anomenada sarcoplasm. I en això hi ha un gran nombre de grans mitocondris i moltsgrànuls de glicogen, i una característica especial és la presència de filaments de proteïnes contràctils.

Anatomia del múscul.
Els músculs són òrgans contràctils que determinen la forma i el contorn del seu cos. Tenen cèl·lules capaces d'allargar-se al llarg de l'eix de contracció.
Hi ha tres tipus de teixit muscular, que al seu torn constitueix tres tipus de músculs i aquests són:

1. Teixit delmúscul esquelètic. Això pot ser descrit com striatulum musculars voluntari. Voluntari s'anomena ja que està contractat de forma voluntària. Un múscul consta d'un gran nombre de fibres musculars. Petits feixos de fibres s'embolica per la perimisium i tot el múscul per la epimisio.

2. Múscul llis teixit. Això descriu com visceral o involuntària. No està sota el control de la voluntat. És en la sangi limfàtics, vaixell les parets del tub digestiu, respiratori, bufeta, del tracte biliar i l'úter.

3. Múscul cardíac teixit. Aquest tipus de teixit muscular es troba exclusivament en la paret del cor.







Tipus de músculs

MÚSCULS GRANS
Són prims al seus extrems i amples de banda en la part mitjana. Es troba a prop del ossos llargs d'extremitat superior (múscul bíceps braquial, trícepsbraquial) i l'inferior (músculs cuadricepsfemoral). La majoria dels músculs llargs tenen un origen únic, mentre que altres neixen de dos o més punts.

MÚSCULS AMPLES I PLANS
Situat en el tòrax i abdomen protegeix els òrgans d'aquestes cavitats. Tenen forma de la fulla i són triangulars, quadrats o rectilínia. Alguns exemples són els músculs pectorals, els intercostals, el recte l'abdomen i eldiafragma, entre d'altres.
MÚSCULS CURTS
Es troba en ossos curts i generar moviments potents. Són els músculs curts en el palmell de la mà, les soles dels peus, en els vertebral canals, mandíbula, etc.

ESFÍNTER MÚSCULS
Són músculs circulars que tenen la particularitat del contracte i relaxar-se per permetre o prohibir el pas de substàncies. Està situat a conductes sistemes digestius, excretor,reproducció i sang capil·lars. Segons les seves fibres són voluntàries esfínters (externs uretral, anal exterior) o involuntària (esfínter d'Oddi de l'intestí, esfínter anal intern).

MÚSCULS ORBICULAR
Són músculs rodons amb un forat al mig que tanca quan el múscul contractes. Alguns exemples són els músculs orbicular de les parpelles i llavis.

Contracció muscular
Quan és la nostra voluntat de moure algunapart del nostre cos, crea un impuls nerviós que es transmet a través de les neurones de motor en el cervell i viatja fins a finals de l'axó, que fa que els nostres músculs a la unió neuromuscular anomenat contacte.




Fonts energètiques
Qualsevol moviment de nostre cos porta associat un consum d’energia que s’anomena consum energètic. Aletes i tot la en els moments de repòs absolut el nostreorganisme consumeix energia. Aquest consum energètic en termes representant estandarditzades de cessió temporal del nom del basal metabolisme. Canvi, en termes d’esforç el consum energètic olla excedirà distància en 15 vegades mes metabolisme bassal.
Com ja sabem, els absorbits per l’organisme nutrients per divisió dels aliments serà el tipus de lletra d’energia realitzada per una activitat física, iper tant li podem dir que totes les fonts d’energia les nostre cos sintetitzen unes riques en molècules de energia s’anomenen ATP. Aquestes molècules ràpidament el moviment muscular segons la reacció següent: ATP: L'energia ADP PI
Amb l’energia produïdes per aquesta reacció, les fibres musculars es poden contraure produint moviment. Per altra banda, ATP reserva en les fibres musculars és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Anatomia Y Fisiologia I
  • Anatomia y fisiologia i
  • Anatomia y fisiología del sistema muscular
  • Anatomía y fisiología del musculo esquelético
  • anatomia y fisiologia del sistema muscular
  • Anatomia y fisiologia de los musculos
  • Fisiologia muscular
  • Fisiología Muscular

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS