Aneurisma cerebral

Páginas: 4 (869 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2015
Aneurisma cerebral
Un aneurisma cerebral és un punt feble o fi en un vas sanguini cerebral que sobresurt com un baló i s'omple de sang. L'aneurisma sortint pot pressionar algun nervi o teixitcerebral circumdant.
Els vasos poden arribar a trencar-se, vessant sang en el teixit circumdant (hemorràgia). Alguns aneurismes cerebrals, particularment els que són molt petits, no sagnen o causen altresproblemes. Els aneurismes cerebrals poden produir-se en qualsevol lloc del cervell, però la majoria està situada al costat del bucle d'artèries que passen entre la part inferior del cervell i la basedel crani.
Causes
Els aneurismes al cervell ocorren quan hi ha una àrea debilitada a la paret d'un vas sanguini. Un aneurisma pot estar present des del naixement (congènit) o ​​pot desenvolupar-se méstard en el transcurs de la vida.
Hi ha diferents tipus d'aneurismes. El tipus més comú s'anomena aneurisma sacciforme i pot variar de mida des d'uns pocs mil·límetres a més d'un centímetre.Classificació
Existeixen tres tipus d'aneurisma cerebral. L'aneurisma sacular és un sac de sang arrodonit que està unida pel coll o peduncle a una artèria o branca d'un vas sanguini, aquesta forma comunad'aneurisma cerebral es troba típicament en artèries de la base del cervell. Els aneurismes saculars apareixen més freqüentment en adults. Un aneurisma lateral apareix com un embalum sobre una paret delvas sanguini, mentre que un aneurisma fusiforme està format per l'eixamplament de totes les parets del vas.
Els aneurismes també es classifiquen per grandària.
Símptomes
Una persona pot tenir unaneurisma sense presentar cap símptoma. Aquest tipus d'aneurisma es pot trobar quan es fa una ressonància magnètica o una tomografia computada del cervell per una altra raó. Però els pacients també podenpatir els següents símptomes:
Mal de cap molt fort.
Pèrdua de la visió
Dolor a l'ull
Dolor al coll
Coll rígid
Confusió, letargia, somnolència o estupor
Parpella caiguda
Nàusees o vòmits
Debilitat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ANEURISMA CEREBRAL
  • Pae Aneurisma Cerebral
  • Aneurisma cerebral
  • Aneurisma Cerebral
  • Aneurisma Cerebral
  • Aneurismas cerebrales
  • aneurisma cerebral
  • aneurisma cerebral

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS