animals

Páginas: 3 (507 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2013
Societat, família i educació

1. Datació:
Segona meitat del tercer mil·lenni

2. Finalitat escolar:
L’escola sumeria donava la seva ensenyança “professional”, és a dir, es destinava a laformació d’escribes, necessaris per a l’administració pública i a les empreses mercantils.
Aquest va ser sempre el seu objectiu, però al créixer i desenvolupar-se, l’escola sumeria es va anar transformantpoc a poc en el centre de cultura del saber sumeri.

3. Sortides professionals de l’alumnat:
Els alumnes diplomats de les escoles sumèries arribaven a ser alumnes diplomats com a escribes deltemple o del palau, o fins i tot es posaven al servei dels rics i poderosos del país.

4. Tipus d’alumnat:
L’ensenyança no era i general ni obligatòria. La major part dels estudiants procedien defamílies acomodades, ja que els pobres difícilment eren capaços de suportar el cost i la pèrdua de temps que una educació prolongada exigia.

5. Rols professionals dels docents:
El director de l’escolaes deia ummia, l’”especialista”, el “professor” a qui es donava el títol de “pare de l’escola”. El professor auxiliar se li designava com el “gran germà”, i als alumnes se’ls anomenava “fills del’escola”.
El paper principal del professor auxiliar consistia en cal·ligrafiar les tabletes que després els alumnes devien tornar a copiar.
També hi havia el “mestre de dibuix”, el “mestre de sumeri” ol’”encarregat del fuet”.

6. Currículum:
La instrucció escolar constava de dos seccions principals: La primera donava una instrucció de caràcter més científic i mnemotècnic, mentre que el segon hodonava d’un tipus més literari i creatiu.



7. Objectiu principal del currículum:
L’objectiu principal de l’escola era el d’ensenyar a l’escriba a escriure i a manejar la llengua sumèria. Perrespondre a aquesta necessitat pedagògica els professors sumeris van inventar un sistema d’instrucció consistent sobre tot en l’establiment de repertoris; és a dir, classificaven les paraules del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • animals
  • animals
  • Animals
  • Animals
  • Animals
  • Animals
  • Animals
  • Animals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS