Anna Frank (català)

Páginas: 11 (2682 palabras) Publicado: 3 de diciembre de 2013
ÍNDEX

Índex....................................................................................................................1
Introducció...........................................................................................................2
La vida dels jueus durant l’ocupació nazi............................................................2
Anna Frank i la casa deldarrere…......................................................................2
La casa darrere....................................................................................................3
Tensió a la casa del darrere................................................................................4
El final detot........................................................................................................4
Bibliografia...........................................................................................................9
















DIARI (ANNA FRANK)
Els fets que Anna Frank relata en el seu diari ocorregueren entre 1942 i 1944, en plena Segona Guerra Mundial. En aquest període es produeix la persecució més esgarrifosa contra la comunitat jueva, en el contextdel nazisme. Hitler deia que els jueus eren uns paràsits dels quals calia desfer-se i que Alemanya s’havia de purificar dels jueus.

LA VIDA DELS JUEUS DURANT L’OCUPACIÓ NAZI

1. A partir de 1940, quan Hitler va ocupar Holanda, els jueus tenien moltes prohibicions i obligacions. Amb la informació de les primeres pàgines del diari omple la taula següent.
Per començar els estudiants estavenobligats a assistir a col•legis jueus. També tenien prohibit viatjar amb tramvia o amb cotxe, aquest últim sigui particular o no. A més a més, havien de lliurar les seves bicicletes quan se’ls demanava. Per la seva identificació, era obligatori portar l’estrella de David cosida a l’abric, en un lloc fàcilment visible. Tenien prohibida la sortida a qualsevol lloc fora de casa després de les20:00h,també l’entrada a cinemes i teatres, i no podien entrar a cap casa de cristians. Els llocs d’esplai que aquests feien servir, havien de ser jueus. I finalment, tenien un horari concret per a poder sortir a fer la compra que es basava entre les 15:00 i 17:00 hores.

ANNA FRANK I LA CASA DEL DARRERE

2. Com és Anna Frank? Fes-ne la descripció tenint en compte les pautes del full d’autovaloració pera la millora de l’expressió escrita. Tria adjectius, com ara: seriosa, xerraire, moguda, intel•ligent, irònica, solidària, riallera, cridanera, treballadora, mandrosa... Assenyala un fragment breu, de les primeres pàgines del diari, on es reflecteixi els trets del seu caràcter que hagis escollit (recorda el format de la citació: entre cometes i indicant-ne la pàgina).

Anna Frank, una noiajueva de tretze anys. Té els cabells foscos i rissats. Amb el front no molt gran, ulls grans i rodons, un nas força llarg, boca petita i les dents no gaire rectes.
Està prima i les seves mans i les seves cames són allargades.
És una noia madura, molt intel•ligent i treballadora.
És simpàtica, amb un caràcter molt agradable, ja que intenta que tothom que l’envolta estigui a gust amb ella. Peròtambé té un caràcter fort.

LA CASA DEL DARRERE

3. Assenyala al llibre la descripció de l’amagatall o Casa del darrere que fa Anna Frank. En primer lloc ens situa on es troba. Ella no ho sabia! Podem dividir la descripció en dues parts: la descripció de tot l’edifici i la descripció de la Casa del darrere. Respon de forma redactada aquestes qüestions.
a) Quin ordre segueix Anna per descriure laCasa del darrere?
b) Quin és el temps verbal més usat?
c) Busca els adjectius que fan referència a la llum i a les dimensions de les estances. Quina impressió et fa?

Anna Frank per a la descripció de la Casa del darrere, comença explicant en quin edifici es troba l’amagatall: “on tenia les oficines el pare” (pàg. 34), aquestes situades a Prinsengracht 263. L’ordre que fa servir per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Anna Frank
  • anna frank
  • Anna Frank
  • Anna Frank
  • Anna Frank
  • anna frank
  • Anna frank
  • Anna Frank

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS