Antigona

Páginas: 2 (322 palabras) Publicado: 27 de febrero de 2013
L’estructura del llibre comença pel pròleg que és una veu del passa que ens posa en situació de la història de la família de Tebes. És una introducció per lat de situar-nos dins del contexton es desenvoluparan els fets.

La primera part

La primera part de l’obra ens situa l’ interior del palau dels reis de Tebes. Parlen Euriganeia, Astimedusa, Eurídice i Eumolp. DesprésEtèocles , Antígona , Creont i Ismene.

Hi ha diversos diàlegs entre els quals hi ha un d’Antígona i Etèocles, on es pot percebre la gelosia entre els germans i la rivalitat entre Polinices iEtèocles.

Un altre diàleg entre Creont i Etèocles posa en evidència que els consell de Creont capa a Etèocles són per a el seu propi interès : aconseguirà el poder.

En aquesta parttambé apareix el tema de la guerra entre germans ( guerra fratricida) que hem de relacionar amb la guerra civil espanyola.

La segona part

La segona part de l’obra ens situa de nit en unerm( extensió de gran terra) , al voltant del palau de Tebes. Parlen Tirèsia, Eumolp, Antígona , Ismene i Euriganeia.

En aquesta part es troba el veritable nus de la tragèdia , ladesobediència de la noïa a la llei del dictador ( Franco). És la part més important de l’obra.

La conversa de Tirèsia que es un endeví cec i Eumolp. Tirèsia se’ns presenta angoixat per la situacióde Antígona. Eumolp porta Tirèsia davant del cos de Polinices perquè convenci Antigona de no desobeir Creont .

La tercera part

La tercera part i final de l’obra torna a succeir al’interior del palau dels reis de Tebes. Apareix Creont, els seus consellers, el Lúcid Conseller i més tard Eurídice i un Missatger. Els guardes portaran després Antígona i Eumopl. En aquesta partpodem veure l’enfrontament de la protagonista amb Creont. Antígona li fa retrets al seu oncle. La mort d’ Antígona és ja inevitable. La protagonista es converteix en l’heroïna.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antigona
  • Antigona
  • antigona
  • Antigona
  • Antigona
  • Antígona
  • Antigona
  • antigona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS