Antologia poètica

Páginas: 7 (1601 palabras) Publicado: 17 de enero de 2015
POEMA: L’Odissea
AUTOR: Homer
És el suposat autor de les obres literàries més antigues conegudes a Europa: els poemes orals la Ilíada i l ' Odissea que tracten com a tema la guerra de Troya però la Ilíada es una epopeya guerrera mentre que l’Odissea és una epopeya de viatjes. També se li atribueixen un seguit d'obres menors que són conegudes com els Himnes menors. Encara que "Homer" és un nomgrec, propi de zones de parla eòlica, res de definitiu no se sap sobre ell; tot i així, es varen generar unes riques tradicions que s'han conservat i que donen detalls del seu lloc de naixement i altres dades. La versió més estesa considera que Homer va néixer a la regió jònica de l'Àsia Menor, a Esmirna, o a l'illa de Quios, i va morir a l'illa d'Ios, a les Cíclades.
SEGLE: VIII a. C (es creu)Aquest poema parla sobre el moment en el que una parella (Ulisses i Penélope) es retroben deu anys després de la guerra. Penélope, però, no vol reconèixer que Ulisses és el seu marit i el posa a proba preguntant-li com era el llit on dormien tots dos. Aquest li respon sabent que només ell podia saber aquesta resposta ja que només ell ha vist aquesta habitació i li explica tot el patiment que hahagut de passar durant la guerra i com es sent després de totes les dificultats que ha passat.
Em sembla un poema en el que Penélope va perdre l’esperança de recuperar al seu marit quan va anar a la guerra i per això no creu en ell tot i així és un sentiment contradictori perquè a la vegada no vol creure que ell ha mort i no ha donat el pas de tornar-se a casar. Penèlope demostra la sevaintel·ligència en la pregunta que fa al seu marit. Ell, tot i haver tornat, no te la mateixa il·lusió en el matrimoni que tenia abans a causa de tot el patiment que ha passat. Em sembla un poema que demostra com tots els estímuls externs, poden acabar amb una parella enamorada. I un poema en el que es demostra com l’esperança, la confiança en un mateix i l’esperit lluitador et poden portar on tu vulguisPOEMA: Cant a Afrodita
AUTOR: Safo de Lesbos
Va ser una poetessa grega. Formà un grup de dones dedicades al culte a Afrodita en el qual es conreava la poesia i la música. Morí ja en edat avançada.
Només se'n conserva una oda completa i fragments d'altres obres. D'un estil senzill i clar, descriu una passió amorosa física i intimista adreçada a les dones del seu grup o als déus, en particular aAfrodita. Presentà el desig com una potència irracional poderosa i exposà les oscil·lacions de l'ànim i la supremacia de la bellesa i el sentiment.
La seva fama va ser enorme, ja en el seu temps, i Plató la considerà com una musa més. De l'illa on va néixer en deriva la paraula lesbianisme i del seu nom el sinònim "safisme".

SEGLE: 650-580 a.C (es creu)
És un poema en el que la mateixa autorademana a ajuda a la deessa grega de l’amor per a aconseguir l’amor d’una dona que de moment no li correspon. La deessa la respon dient-li que si ara no la vol, algun dia li anirà al darrere i s’enamorarà d’ella.
Em sembla genial la manera en la que Safo personifica als deus i els fa semblar qualsevol persona a la que algú pot demanar consell. A la vegada es fa notar l’admiració que aquestapoetessa té per Afrodita i és admirable la manera que té d’expressar els sentiments cap a dones en la época en la que vivia.





POEMA: Paraules d’Alfi
AUTOR: Horaci
 Fou poeta líric i satíric llatí. Fill d'un esclau alliberat, va tenir l'oportunitat de seguir estudis a Roma, i posteriorment a Atenes, on es va traslladar per estudiar filosofia. Una vegada allà, va ser acollit per Brutus,l'assassí de Cèsar, qui li va donar un alt càrrec al seu exèrcit. Va començar a treballar com a escriba, càrrec que li qui el va introduir en el cercle de Mecenàs, on a poc a poc va guanyar rellevància i va afermar l'amistat amb aquest, qui el va presentar a August. Va aconseguir també la protecció de l'emperador, que fins i tot li va oferir el càrrec de secretari personal seu, que va rebutjar per no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antologia Poetica
  • Antologia poetica
  • Antologia poetica
  • aNTOLOGIA pOETICA
  • Antología poetica
  • antologia poetica
  • Antologia poetica
  • Antologia Poetica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS