aparell digestiu

Páginas: 2 (373 palabras) Publicado: 17 de marzo de 2015
Anatomia, com funciona malalties derivades del mal funcionament pp imatges recolzant la teoria
Anatomia aparell digestiu a
ANATOMIA
L'aparell digestiu esta format per el tub digestiu i per lesglàndules annexes (glàndules salivals, el fetge, i el pàncrees) i el tub digestiu, es el tub per el qual els aliments passen des de la boca (on entren els aliments) a l'anus que es la part final del tubdigestiu i per son expulsats els excrements i les restes no digerides. Però des de que comença fins a que acaba passa per una sèrie d'òrgans que al seu pas digereixen els aliments i passen elsnutrients a la sang, passa per la faringe que connecta amb l'esòfag, es de aquest baixa a l'estómac gracies als moviments de contracció de les parets ( moviments peristàltics ), i comunica amb l'estómac perun orifici, el càrdies, aquest es comunica amb l'intestí prim per un orifici, el pílor, en l'intestí prim, que és un tub molt llarg on amb els sucs intestinals i les vellositats intestinals quearriben als capil·lars , a traves dels quals els nutrients passen a la sang i la resta passa a l'intestí gros que es més ample que el prim i les restes no digerides s'expulsen a l'anus.
COM FUNCIONA ?
Hiha dos tipus de digestió la digestió mecànica i la digestió química
DIGESTIÓ MECANICA.
La seva funció es reduir les dimensions dels aliments i de fer-les avançar al llarg de l’aparell digestiuMASTICACIÓ : Consisteix a esquinçar, tallar i triturar els aliments que han estat ingerits per la boca. Es fa amb les dents i amb el moviment de la mandíbula inferior.
INSALVACIÓ: Es tracta de mesclar elsaliments que s’han triturats amb la saliva gràcies als moviments de la llengua, amb aquest moviment s’hi forma el bol alimentari
DEGLUCIÓ: Es tracta de fer avançar el bol amb ajuda dels movimentsperistàltics, a través de la faringe i l’esòfag.
DIGESTIÓ QUÍMICA.
La seva funció es transformar els aliments en nutrients per acció de substancies contingudes en els sucs digestius.
EN LA BOCA:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aparell Digestiu
  • APARELL DIGESTIU Q Estionari
  • Resum Aparell Digestiu
  • Aparell digestiu
  • APARELL DIGESTIU
  • Els cáncers del aparell digestiu
  • L'aparell digestiu
  • Aparell Respiratori

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS