Apologia De Sòcrates

Páginas: 4 (775 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2013
APOLOGIA DE SÒCRATES
PLATÓ











1rBAT



Índex:

1. Introducció2. Síntesi de l’obra


3. Valoració personal


4. Bibliografía






















1. Introducció


Apologia de Sòcrates és una obra escrita perPlató situant-se cap al any 400 a.C. la qual conté un discurs que va fer Sócrates com a defensa pròpia davant d’un tribunal el qual l’acusava falsament de corrompre els joves, no creure en els Deus de lapolis i altres acusacions. La obra te tres parts, parex ser que tres discursos que va dir en tres sesions.


Plató era un dels discípuls de Sócrates, i aquest l’idolatrava proa, per lo que quanel tribunal el va condenar aquest va deixar de creure en la democràcia. Plató va nàixer en una família noble i va estar freqüentant cercles militars i polítics però com no li anaven be, va decidirdedicar-se a seguir l’ensenyança de Sócrates. I al morir aquest, va viatjar a Egipte i al sud d’Itàlia coneguent el pitagorisme. Més tart quan va tornar a Atenes va intentar aplicar el seu model polític,però va ser en va, perquè no li van fer cas.


Sòcrates va nàixer en Atenes on va viure els dos últims terços del segle V a.C. i és considerat un dels filòsofs més grans, tant de la filosofiaoccidental com de la universal. Va morir per enverinament amb cicuta en una pena de mort que li van imposar quan el van acusar de coses de les quals no era culpable, i de les quals s’intenta defendreen els discursos replegats en aquesta obra.


















2. Síntesi de l’obra


En aquesta obra de Plató, es recullen els discursos que va fer Sòcrates quan voliadefendre’s de les falses acusacions per les quals estava als tribunals. Consta de tres parts, la primera més llarga que les altres dos.


1a part:
En aquesta primera part Sòcrates explica que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Apología de socrates.
  • Apología de socrates
  • Apologia de socrates
  • Apologia de socrates
  • Apologia de socrates
  • Apología de sócrates
  • Apología de Sócrates
  • Apología de socrates

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS