Apuntes historia del cine (català)

Páginas: 124 (30784 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2010
HISTÒRIA DEL CINE

Ona Camacho Paniello 2º Comunicació Audiovisual

TEMA 1: INICIS DEL CINEMA

1.1 Pioners del cine El cine és l’art més modern i el que més depèn de la ciència i la tecnologia. Art que va dominar tot el segle XX. Va aparèixer al XIX gràcies a la màquina, al moviment, a la il·lusió òptica i als actes públics. Va ser un procés evolutiu científic que no pretenia trobar imatgesen moviment.

Els germans Lumière afirmaven que la seva obra estava orientada a la investigació científica, mai s’havien compromès amb allò denominat producció. Un exemple molt clar és el de la caverna de Plató i les seves ombres. Al segle XIX va aparèixer la fotografia, un invent que s’aplica en les investigacions relacionades amb el cine.

Les primeres pel·lícules En un principi no estavenpensades per ser projectades ni per comercialitzar-se. Edison i els germans Lumière es poden considerar els creadors. Les primeres pel·lícules van ser editades per Edison (1847 – 1931), inventor també de la bombeta, es va fer ric amb les seves patents. Va muntar una fàbrica d’invents, Menlo Park. Edison va encarregar a un dels seus treballadors que dissenyes una càmera basant-se en l’Ematògraf iva crear el Kinetògraf. Un any desprès va dissenyar un projector d’imatges, el Kinetoscopi. L’any 1894 les va voler presentar al món, i així va ser com va crear el primer estudi cinematogràfic, el Black Mavia, i les primeres sales de producció, molt populars a Amèrica. El primer que es va rodar va ser un petó entre dues estrelles molt famoses de Brodway, la gent feia cues immenses per veure elpetó. També es van gravar fragments d’alguns combats de boxa. En aquest moment, podríem dir que, Edison la va “cagar”. Va menysprear el potencial del seu projecte i va voler potenciar l’espectacle. Edison va pensar que aquest invent passaria de moda molt ràpid i no va investigar ni avançar més.

1

HISTÒRIA DEL CINE

Ona Camacho Paniello 2º Comunicació Audiovisual

La idea de produir idistribuir va venir dels germans Lumière. L’aconteixement que marca l’aparició del cinema en sí, és la primera sessió de cine PAGANT al cinematògraf dels germans Lumière el 22 de desembre de 1895, als baixos d’un cafè de Paris. Però no només els germans Lumière i Edison estaven treballant en aquest projecte.

Les primeres produccions amb una plataforma industrial i comercial potent Els Lumièreutilitzaven càmeres amb manovella, inventades en una nit d’insomni. Càmeres que disparaven, gravaven i projectaven. A casa ja estaven familiaritzats amb el tema. Els Lumière van utilitzar aquestes càmeres per fer un catàleg de visites generals, visites militars, alguna cosa còmica... i van viatjar per tot el món. Les seves imatges suggerien una profunditat realista, tenien un plantejament narratiu seriós(nus, desenllaç), com es el cas del film dels obrers sortint de la fàbrica o el primer acudit filmat (El regador regat). Es sorprenent la velocitat amb la que el cine crea un codi de llenguatge que ha arribat fins als nostres dies. Tot i que molta gent no ho considerava art, era menyspreat pels cults i intel·lectuals, es considerava con una atracció de fira .

L’il·lusionista Georges Méliès esconvertiria en el primer artista de la pantalla, se’l considera el pare del film narratiu. Méliès va crear

l’Star Film, que va produir més de 500 films dels que només es conserven uns 140. Va ser productor, director, guionista, decorador, director artístic, operador de càmera i actor. Va ser el primer en fer una fosa i una sobreimpressió, el primer en utilitzar la foto sobre el pas del temps, vainventar trucatges òptics y mecànics, va acolorir cintes, va crear efectes de llum artificial i va establir la diferència entre temps real i temps cinematogràfic (ús fictici del temps). Va tractar molts temes diferents. Podem dir que és el creador del cinema fantàstic.

Altres personatges importants van ser: Charles Pathé  va comprar l’empresa Méliès l’any 1911, quan era la primera potència...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Apuntes Historia Del Cine
  • Apuntes Historia del cine
  • Apuntes de cina
  • Apuntes de cine
  • Apuntes de historia del cine
  • Exposición sobre el Cine en Catalan
  • Apuntes Restauración (Catalán)
  • Apuntes la comunicació catalan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS