APUNTES PSICOLOGÍA

Páginas: 9 (2130 palabras) Publicado: 28 de septiembre de 2015
PSICOLOGÍA
1. DESENVLUPAMENT DE COMPETÈNCIES
1.1 DEFINICIÓ. QUÈ SÓN?
GENERAL: Conjunt de capacitats, coneixements o habilitats que té una persona i que li permet desenvolupar amb èxit, una tasca professional, o li permet resoldre exitosament una situació qualsevol a la que té de front. Tracta la capacitat que té la persona de mobilitzar diversos recursos per tal de fer front a un cert tipus desituació. Conjunt d’atributs que posseeix una persona i que li permeten desenvolupar una acció efectiva en un determinat àmbit.
EDUCACIÓ: Una competència és una manera determinada de formular objectius d’aprenentatge encaminats a l’acció i a l’execució exitosa.
Això implica el domini de coneixements, habilitats, destreses i el desenvolupament d’actituds favorables al treball, així com una adequadainteracció de l’entorn.
QUALIFICACIÓ PROFESSIONAL: És el conjunt de competències professionals per al treball i que poden ser adquirides mitjançant la formació modular (mòduls professionals: CFGM i CFGS) o una altra formació, així com a través de l’experiència laboral.
DESTRESA: És una habilitat específica on el seu component principal és cognitiu. També és una habilitat adquirida i desenvolupadaper a executar un determinat procediment manipulador. És un element constitutiu d’una activitat específica, la qual cosa significa que posseeix el domini de formes peculiars de dur a terme una tasca. Així doncs, es pot parlar de destresa perceptiva, motriu, manual, intel·lectual, social, etc.
DESTRESES BÀSIQUES: Són les que formen el currículum escolar, fan referència als coneixements i hàbitsprecisos per tal que l’alumne assoleixi l’èxit necessari al llarg de la seva vida acadèmica i, un cop finalitzada aquesta, sigui capaç de fer front a les situacions que es plantegin en la vida corrent. Aquestes destreses s’han d’adquirir en les primeres etapes de l’escolarització. Es consideren destreses bàsiques: la lectura, l’escriptura i el càlcul matemàtic. Per tant, podem considerar que lesdestreses bàsiques són el conjunt de procediments manipuladors imprescindibles per tal d’aconseguir assolir les vuit competències bàsiques designades en la LOE.


1.2 CAPACITATS A INFANTIL
No es parla de competències, sinó de capacitats. Són quatre:
Ser i actuar de forma autònoma.
Pensar i comunicar.
Descobrir i tenir iniciativa.
Conviure i habitar el món.

Els objectius generals de l’E.I. sónaquells que intentaran contribuir al desenvolupament (en els nens i les nenes de 0 a 6 anys) de les capacitats que els permetin:
Conèixer el seu cos i el dels altres, calculant les seves possibilitats d’accions, al mateix temps que aprenen a respectar les diferències.
Observar i explorar el seu entorn familiar, natural i social.
Adquirir progressivament autonomia en les seves activitats habituals.Desenvolupar les seves capacitats afectives.
Relacionar-se amb la resta i adquirir progressivament pautes elementals de convivència i relacions socials, exercitant-se en la resolució pacífica de conflictes.
Desenvolupar les capacitats comunicatives en diferents llenguatges i formes d’expressió.
Iniciar-se en les habilitats numèriques bàsiques i en la lecto-escriptura.
1.3 COMPETÈNCIES BÀSIQUES APRIMÀRIA.
Les competències bàsiques educatives són un conjunt de conceptes, habilitats, estratègies d’aprenentatge, actituds i valors que un alumne ha d’haver adquirit al llarg de la seva formació bàsica i que es consideren imprescindibles per a qualsevol persona que pretén desenvolupar-se en la societat actual.
Son relatives a vuit àrees diferents:
Competències en comunicació lingüística.
Competènciesen matemàtiques.
Competències en el coneixement i la interacció amb el món físic.
Tractament de la informació i competència digital.
Competència social i ciutadana.
Competència cultural i artística.
Competència per aprendre a aprendre.
Autonomia, iniciativa personal i responsabilitat.
TIPUS DE COMPETÈNCIES:
LINGÜÍSTICA I ARTÍSTICA: Són comunicatives.
INFORMACIÓ, MATEMÀTIQUES I APRENDRE: Son...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Apuntes de psicología
  • Apuntes Psicologia Educacion
  • Apuntes Memoria Psicologia
  • Breves Apunte De Psicologia Experimental
  • apuntes psicologia general
  • Psicologia Cognitica Apunte
  • Apuntes Utiles De Psicologia General
  • Apuntes de psicologia del niño

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS