Arduino

Páginas: 5 (1137 palabras) Publicado: 24 de junio de 2014
ARDUINO
QUE ÉS?
Arduino és una plataforma de hardware lliure que es basa en una placa que té connectat un microcontrolador de codi obert dissenyada per facilitar l’ús de l’electrònica en diversos projectes.
El maquinari consisteix en crear dissenys simples amb el maquinari lliure que té incorporats processadors Atmel AVR en una placa amb ports d’entrada/sortida. Es fan servir unsmicrocontroladors Atmega 168, Atmega 328, Atmega 1280, etc. que són d’us simple i de baix cost per facilitar així el desenvolupament de diversos dissenys.
L’entorn de desenvolupament implementa el llenguatge Processing/Wiring y el carregador que és executat en la placa. Arduino es pot utilitzar per desenvolupar projectes interactius autònoms o pot ser connectat a un programa d’ordinador com Adobe Flash,Processing, Max/MSP, Pure Data entre d’altres. Les plaques es poden muntar a mà o adquirir-se, l’entor de desenvolupament lliure es pot descarregar de forma gratuïta.
Arduino pot agafar informació de l’entorn a través de les seves entrades analògiques i digitals, i d’aquesta forma controlar LED’s, motors o altres actuadors. El microcontrolador en la placa Arduino es programa mitjançant elllenguatge de programació Arduino basat en Wiring i l’entorn de desenvolupament Arduino basat en Processing. Tots els projectes fets per Arduino no tenen la necessitat d’executar-se mitjançant un ordinador, és a dir que es poden fer servir sense estar connectat al computador.

HISTÒRIA
Arduino es va iniciar l’any 2005 com un projecte per estudiants d’institu IVREA (Itàlia). En els principis, elsalumnes de l’institut utilitzaven microcontroladors BASIC Stamp per aprendre electrònica. El problema d’aquest microcontrolador era el seu preu elevat que no satisfeia ni al professorat ni a l’alumnat.
El nom del projecte ve del nom Bar di Re Arduino (Bar del Rei Arduino) on Massimo Banzi, uns dels creadors i fundadors de la placa Arduino, passava hores en el seu temps lliure. En la creació també vacontribuïr un alumne, Hernando Barragán, que va ser responsable del desenvolupament de la targeta electrónica Wiring, el llenguatge de programació i la plataforma de desenvolupament. Una vegada fet, els investigadors van contribuïr estudiant la plataforma per fer-la més lleugera i més econòmica per la comunitat i els estudiants. Uns anys més tard l’institut IVREA va tancar les seves portes però elsinvestigadors van promoure aquest projecte. Massimo Banzi va afirmar anys més tard que el projecte no va sorgir com una idea de negoci sinó que volien trobar un mètode de subsistir per evitar el tancament de l’institut.
Google, en veure el progrés va col·laborar en el desenvolupament del Kit Android ADK, una placa Arduino capaç de comunicar-se amb el sistema operatiu Android.
Per la produccióen massa de la primera versió es va acordar que el cost no fos major als 30 euros, que tingues una placa Plug and Play i que funciones amb totes les plataformes disponibles com MacOSX, Windows i GNU/Linux.
L’any 2005 es va incorporar a la plantilla el professor Tom Igoe que va oferir la seva ajuda per desenvolupar el projecte a grans escales i difondre’l per el territori estadounidens. Gràcies aell l’any 2011 en la feria Maker Fair es va presentar la primera placa Arduino 32 Bit per treballar en projectes més pesants.

APLICACIONS
Arduino s’ha fet servir en diverses aplicacions electròniques:
▲ Xoscillo: Oscil·loscopi de codi obert
▲ Equips científics d’investigació
▲ Arduinome: Dispositiu de control MIDI
▲ OBDuino: Utilitza una iterfaç de diagnòstic a bord que es pot trobar en elscotxes moderns
▲ Humame Reader: Dispositiu electrònic de baix consum amb sortida de senyal TV que pot controlar una biblioteca en una targeta SD
▲ The Humane PC: Un equip que fa servir el mòdul Arduino per simular un computador personal amb un monitor i un teclat
▲ Ardupilot: software y hardware d’avions no tripulats
▲ ArduinoPhone: un telèfon mòbil construït amb el mòdul Arduino

EL...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Arduino
  • Que es arduino
  • Arduinos
  • ARDUINO
  • Arduino
  • Arduino UNO
  • Arduino
  • arduino

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS