Aristòtil

Páginas: 3 (528 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2012
Filosofia__________________________________Carla Delgado Ruiz

Aristòtil Metafísica XIII 4-5
1.Expliqueu breument – entre cinquanta i vuitanta paraules – les idees principals del text i com hiapareixen relacionades.

Les idees principals del text són que Sòcrates creia que les coses i les idees anaven juntes, eren el mateix. En canvi, els Platonics creien que eren dues coses diferents i, amés, que hi havia moltes idees per una mateixa cosa. Això els va fer pensar que les idees no feien que la cosa deixes de ser el que és, que les idees no formen part de les coses i que les idees noajuden a que les coses existeixin.

2.Expliqueu breument – entre cinc i quinze paraules en cada cas – el significat que tenen en el text els mots o expressions següents:

Universals: Són totesles coses de l'univers.

Substància: Una part del conjunt que forma qualsevol cosa.

Idees: Tots els pensaments possibles sobre les coses.

Definicions: Totes les idees possiblesque descriuen una mateixa cosa.

Éssers sensibles: És tot el que existeix, tan si canvia com si no canvia.

Participen: Són les substàncies que juntes formen una cosa en concret.3.Expliqueu breument – entre cinquanta i vuitanta paraules – la relació entre les definicions socràtiques, les idees platòniques i la forma aristotèlica.

La relació entre aquestes tres filosofiesés que totes tres parlen de les idees, tot i que les tres de diferenta manera: Sòcrates creia que les idees i les coses anaven juntes i que eren el mateix. Els platònics creien que les idees i lescoses no eren el mateix i que una cosa podia tenir moltes idees. I finalment Aristòtil creia que les idees havien de tenir fonament, per tant s'havien de demostrar i no podien ser veritats absolutes.4.Expliqueu breument – entre cinquanta i vuitanta paraules – quins problemes filosòfics es plantegen en la pel·lícula “Sòcrates” de R. Rossellini.

En la pel·lícula es plantegen una sèrie de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • aristotil
  • Aristotil
  • aristotil
  • aristotil
  • Aristotil
  • aristòtil
  • Aristotil
  • Aristotil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS