Aristotil

Páginas: 2 (398 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2014
ARISTÒTIL
Aristòtil és el darrer dels filòsofs clàssics. No va néixer a Atenes, a diferencia de la resta de clàssics; era d’Estageira (per això fou anomenat l’estagirita).
Fou deixeble de Plató,va estudiar a la seva acadèmia, i per això podem veure-hi certa similitud i influència. Però Aristòtil troba alguns inconvenients a la teoria de les idees de Plató:
Si tot el que hi ha al món de lescoses és copia del de les idees, tot allò negatiu també ho és? [Aristòtil creu que és inadmissible l’existència d’idees perfectes de coses dolentes i negatives]
Per a Aristòtil l’essència d’una cosano pot estar separada d’aquesta, mentre que en Plató així ho trobem.
Plató no explica ni dona raons sobre el moviment i el canvi. [Aristòtil no entén que el món de les idees, d’on es copia tot allòque trobem al món material, sigui etern perfecte i incorruptible mentre que es la causa del canvi i la imperfecció d’aquest] Com pot ser que si la idea no canvia, les coses que participen d’aquests sí?Aristòtil diu que l’essència és allò que fa que una cosa sigui el que és.

A partir d’ Aristòtil, la resta de filòsofs seguiran o bé la línia platònica o l’aristotèlica.
Va deixar l’acadèmiaper dedicar-se a viatjar i estudiar les ciències naturals. Filip de Macedònia va demanar-li que eduqués el seu fill Alexandre el Gran.
Va fundar una escola, el Liceu.
Al final de la seva vida vaser acusat, al igual que Sòcrates, però fou més prudent i s’exilia, poc temps després moriria.
S’han perdut molts escrits d’ Aristòtil, els va editar Andrònic de Rodes. Hi ha dos tipus d’escrits:Exotèrics Més o menys per a tothom.
Esotèrics Requereixen una iniciació.






METAFÍSICA
Per Aristòtil la metafísica es la “filosofia primera”, més enllà de la física.
Per explicar elcanvi i el moviment trobem a Heràclit amb el seu πάντα ρει mentre que Parmènides deia que el moviment no era possible perquè no es podia passar del ésser al no-ésser. Plató sintetitza aquestes dues...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • aristotil
  • Aristotil
  • aristotil
  • aristotil
  • Aristotil
  • aristòtil
  • Aristotil
  • Aristotil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS