Arquímedes

Páginas: 9 (2222 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2015


























Naixement

287 a . C
Siracusa. Sicilia (ara seria Itàlia, però amb aquell temps era colònia de la Magna Grècia)


Mort
212 a. C (als 75 anys)
Siracusa
Nacionalitat
  Grec
Camp
Matemàtiques, Física, Enginyeria, Astronomia,inventor
Conegut com
Arquímedes de siracusa
Obres i descobriments
Principi d’Arquímedes, Cargol D’Arquímedes
Hidrostàtica, palanca, El mètodo dels teoremes mecànics



Arquímedes (en grec antic  Ἀρχιμήδης) va nàixer cap al 287 aC al port marítim de Siracusa (Sicília, Itàlia), que en aquell temps era una colònia de la Magna Grècia, per lo que es coneix com a Arquímedes deSiracusa.

Encara que es coneguen pocs detalls i poc fiables de la seua vida, és considerat un dels científics més importants de la Antiguitat Clàssica. Va ser físic, enginyer, astrònom i matemàtic.
La data de naixement es basa en una afirmació de l'historiador bizantí John Tzetzes que afirmà que Arquímedes va viure 75 anys.  A «El comptador de sorra», el títol en grec és Psammites, Arquímedesesmenta el nom del seu pare, Phidias, un astrònom sobre el qual res se sap.  Plutarc va escriure en la seva obra Vides paral·leles que Arquímedes estava emparentat amb el rei Hieró II de Siracusa, encara que Ciceró deia que Arquímedes va nàixer en una família pobra.  Un amic d’Arquímedes, Heraclides, va escriure una biografia sobre ell. No obstant això, aquest llibre no es conserva, havent-seperdut detalls precisos de la seva vida. ]Es desconeix, per exemple, si alguna vegada es va casar o va tenir fills.
És possible que, durant la seva joventut, Arquímedes estudiara a Alexandria, a Egipte, on Conó de Samos i Eratòstenes de Cirene eren contemporanis seus, ja que ell es referia a Conó de Samos com el seu amic i dos dels seus treballs, el Mètode dels Teoremes Mecànics i el Problemadel Bestiar, tenen introduccions dirigides a Eratòstenes; i al tornar a Siracusa es va dedicar ja de ple al treball científic.



descobriments
1.- Quadratura del cercle:
És el que ve a ser el descobriment de la relació aproximada entre la circumferència i el diàmetre, relació que es designa avui en dia amb la lletra grega π (pi).

Arquímedes va demostrar que el costatdel hexàgon regular inscrit en un cercle és igual al radi de tal cercle; així com que el costat del quadrat circumscrit a un cercle és igual al diàmetre de tal cercle. De la primera proposició va deduir que el perímetre de l'hexàgon inscrit era 3 vegades el diàmetre de la circumferència, mentre que de la segona va deduir que el perímetre del quadrat circumscrit era 4 vegades el diàmetre de la circumferència.
Vaafirmar a més que tota línia tancada embolicada per una altra és de menor longitud que aquesta, per la qual cosa la circumferència havia de ser major que tres diàmetres però menor que quatre. Per mitjà de successives inscripcions i circumscripcions de polígons regulars va arribar a determinar el valor aproximat de π entre:





2.- Principi d’Arquímedes:
“ tot cos submergit en un fluidexperimenta una empenta vertical i cap amunt igual al pes de fluid desallotjat”
Conta la història que Hieron, l'esmentat monarca de Siracusa, va fer entrega a un argenter de la ciutat de certes quantitats d'or i argent per a l'elaboració d'una corona. Finalitzat el treball, Hieron, desconfiat de l'honradesa de l'artífex i encara reconeixent la qualitat artística de l'obra, va sol·licitar aArquímedes que conservant la corona en la seva integritat determinara la llei dels metalls amb el propòsit de comprovar si l'artífex l'havia rebaixat, guardant-se per a si part d'allò que s'ha entregat impulsat per l'avarícia.
Preocupat Arquímedes pel problema, a què no trobava solució, un bon dia al submergir-se en el bany va advertir, com tantes vegades amb anterioritat, que a causa de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Arquímedes
  • Arquimedes
  • Arquimedes
  • arquimedes
  • Arquímedes
  • Arquimedes
  • arquimedes
  • Arquimedes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS