Atenea Nike

Páginas: 4 (977 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2012
1/Catalogació:

Nom obra: Atenea Nike
Arquitecte: Cal·lícrates i Ictini
Cronologia: segle V aC.
Estil: grec clàssic
Material: marbre
Sistema constructiu: arquitravat
Dimensions: escala humanaLocalització: Acròpolis d’Atenes
Tema: temple grec clàssic d’ordre jònic situat a l’entrada de l’Acròpolis d’Atenes i dedicat a Atenea Nike deessa que simbolitza la victòria, commemora la victòriad’Atenes sobre els perses.


2/Anàlisi formal:

2.1. descripció general:
És un temple grec d’ordre jònic, tetràstil i amfipròstil. Hi observem l’estereòbat i l’estilòbat, a més dels elementstípics de l’ordre jònic, com per exemple en les columnes, en els capitells i en l’entaulament. És un edifici a escala humana i que es va haver d’adaptar al poc espai que hi havia i esta en harmonia ambels altres edificis de l’Acròpolis i amb l’entorn.

2.2. elements de suport i suportats:
Observem dos elements de suport, per una banda trobem les quatre columnes de davant i les quatre de darreraque són un element de suport discontinu. Per l’altra banda trobem l’element de suport continu que són els murs que delimiten la naos.
Els elements suportats són l’entaulament, format per un arquitraudividit en tres bandes horitzontals i un fris amb decoració en relleu, el frontó i una coberta a dos aigües, tot i que actualment el frontó i la coberta no es conserven.

2.3. parts de l’edifici:a) planta:
L’edifici té una planta rectangular i geomètrica, que esta dividida en la pronaos, la naos i l’opistòdom.


b) espai exterior:
El temple segueix l’ordre jònic i per aixòobservem un estereòbat (escales que separen el terra del temple), després a sobre hi trobem l’estilòbat sobre el qual s’aixequen les columnes jòniques que estan formades per una base, per un fust mésesvelt que en l’ordre dòric i amb canaladures i per un capitell decorat amb volutes i que presenta un abac en l’acabament. A sobre de les columnes i reposa l’entaulament format per un arquitrau...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Atenea Niké
  • atenea Nike
  • COMENTARI ATENEA NIKE
  • Anàlisi de l'obra arquitectònica Atenea Niké
  • Atenea Niké
  • Atenea Nike
  • ATENEA NIKÉ
  • Atenea nike. templo de grecia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS