Auca del Senyor Esteve

Páginas: 4 (904 palabras) Publicado: 4 de enero de 2014
L’eix temàtic de l’obra és l’enfrontament entre l’artista i la societat. Aquest tema és encara vigent, però a una altre nivell. Penso que la societat ha evolucionat arribant a una mentalitat mésoberta, però encara a dia d’avui els bohemis, somiadors i artistes en definitiva són considerats, en certa manera, com un grup amb ideals poc realistes i poc pràctics. El món que ens envolta presenta dosgrups d’individus, els que viuen per treballar i els que treballen per viure.

-Intencionalitat de l’autor:

Cal tenir present que L’auca del Sr. Esteve és una mena d’autobiografia, l’autor l’hautilitzat per passar de la biografia a la ficció literària. Rosiñol rebutjà el gènere literari tradicional trencant les regles i presentà una antinovel.la. Ja d’entrada amb això podem intuir unacerta intenció del voler canvis. Precisament el modernisme és el que vol.

L’auca del Sr. Esteve és una paròdia de les relacions humanes, descriu la burgesia com un grup d’individus de mires estretes,mesquina i pobra d’esperit.

El missatge que vol transmetre l’autor és el reconeixement recíproc entre l’artista i el burgès. L’artista ha d’agrair el suport econòmic i la burgesia ha de reconèixerla manca d’espiritualitat. L’autor ha sabut mostrar l’essència d’una classe social en el seu moment més àlgid i el lector pot descobrir els valors del sentit comú, seny, ordre, puntualitat, etc.-Títol i relació amb l’obra:

El títol fa referència a l’originalitat de l’obra que més que una novel.la ´s una auca novel.lada.

Segons he pogut llegir, el títol d’aquesta obra literària prové d’unaaltra novel.la del segle XIX anomenada L’auca de la Pepa (1893) i el nom del protagonista, l’Esteve, prové d’una peça teatral anomenada La cua de la palla, on el protagonista presenta característiquessimilars.

Trobo molt encerat el títol ja que va lligat amb el llenguatge elaborat ple d’expressivitat emprant la tècnica humorística. Per una altra banda no podem oblidar l’existència dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Auca del senyor Esteve
  • Resum L'auca del senyor Esteve
  • L'auca del senyor esteve
  • L'auca del senyor esteve
  • L'auca del senyor Esteve
  • L'auca del senyor esteve
  • L'Auca Del Senyor Esteve
  • L'auca del senyor esteve

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS