Aus De Catalunya

Páginas: 4 (873 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2012
EL CABUSSET (nom cientific: Tachybaptus ruficollis) En inglés se le conoce por Little Grebe. Nom Castellà,Zampullín Chico.
És un ocell aquàtic petit i discret que viu a les basses i aiguamolls ambbona cobertura de canyís i boga. Té el cos rodanxó, de color marró fosc, sense cua i amb el coll curt en forma de S. A l'estiu, en temporada nupcial, el plomatge del coll i de la galta pren un colorcastany viu i li apareix una taca blanca a la cara, entre l'ull i el bec. En canvi, el plomatge d'hivern és més uniforme, amb el coll i la cara d'un to de palla apagat. Els dits del peu del cabussets'eixamplen en uns lòbuls que l'ajuden a nedar, en comptes de la membrana interdigital dels ànecs . Aquesta particularitat anatòmica manifesta que cabussets i ànecs no són genèticament propers. Elcabusset es submergeix durant 15-20 segons sota l'aigua per buscar aliment. Si vol, pot treure a la superfície només el cap i el coll, com si fos el periscopi d'un submarí. El cabusset es troba durant totl'any sense ser abundós, tot i que una mica més freqüent a l'hivern quan deuen arribar exemplars del nord. A Catalunya ocupa sobretot els aiguamolls litorals d'aigua dolça. Al Bages és un estadanthabitual de l'aiguamoll de la Bòbila (Santpedor).
L'alimentació està basada en invertebrats (larves d'insectes i mol·luscs) i peixos petits més que no pas en matèria vegetal.

EL MARTINET BLANC ( Nomcientific: Egretta garzetta) Castellano, Garceta común- Ingles - Little egret
Elegant ocell de mida mitjana i formes esbeltes present, tot i no ser gaire abundant, a bona part dels cursos fluvials iles masses d'aigua de la província de Lleida. Únicament s'ha constatat la seva reproducció als boscos de ribera de l'aigüabarreig del Segre i el Cinca en una colònia de menys de 100 parellesMorfologia
Fa 55-65 cm de llargària i 88-106 cm d'envergadura alar.
Pesa 350-550 g.
De color blanc, amb el bec i les potes negres i els peus de color groc viu.
A la primavera els dits són vermellencs....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ausas
  • catalunya
  • Catalunya
  • Catalunya
  • los ausos de pekerman
  • auso de unternet
  • Internacionalización Ausa
  • la protesta de les aus

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS