Autores Antropologia I Filosofia

Páginas: 24 (5788 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2012
AUTORS:
Plató
Maria Montessori
Pestalozzi
Freud
Rosa Sensat
Neill

La persona, pateix i es confon quan s’enfronta amb el món superficial i sensible. Aquest moment és impactant tot i que obre les portes a noves visions possiblement reals.
Si aquest contínuament es troba amb la mateixa realitat mai aconseguirà fugir, es conformarà en creure que aquest és la única i vertadera veritat.
Aixòs’ha vist reflectit aquests últims anys on l’educació vertadera era aquella que els alumnes tenien por del mestre, aquest dirigia es classes enlloc d’acompanyar-les fins que alguna persona es qüestionar el perquè d’aquesta situació, d’aquesta angoixa cap a l’infant fins trobar una nova realitat que més tard, va transmetre i va il·luminar als altres a conèixer una nova veritat.
Molts cops enspassa, en la nostra vida, que estem negats a veure la realitat, ja sigui perquè ens fa por saber que la podem trobar i que es troba dins nostre o per por de reconèixer la veritat.
Hem pogut comparar el mite de la caverna amb un llibre que hem llegit recentment a l’assignatura de religió anomenat Ensayo sobre la ceguera. Volem fer una relació entre aquests dos ja que des de el nostre punt de vista elque ens poden oferir aquests textos són una crítica a la nostra societat amb un recull d’idees que ens proporcionen fer una reflexió. Tant en el llibre com en el mite de la caverna de Plató observem com la societat és propensa a controlar-nos, manipular-nos i a produir-nos la opció d’una realitat paral·lela. No només és que hi hagi gent ignorant sinó que a la majoria de la gent li és més útilviure en una realitat creada on ells no siguin protagonistes però siguin supervivents. D’aquesta manera obliden totes les preocupacions deixant-les en mans de la societat sense tenir poder per intervenir i regint-se únicament a aquesta. Aquest fet provoca la descoberta d’una felicitat fictícia que ens limita i ens permet gaudir només dels recursos que la societat ens vulgui oferir. Tot i així nopodem oblidar que tota persona necessita tenir instants on la realitat fictícia es més vulnerable, ja que en molts moments ens permet tirar endavant desconeixent aquesta realitat de manera més fàcil sense patir les conseqüències dels nostres actes o del nostre entorn. La por limita la recerca d’una realitat pura on la lluita contra, o més aviat, amb la societat es fa inversemblant i esdevé unarealitat paral·lela on tot està correcte i no cal lluitar per aconseguir canviar-la ja que la por ocupa el paper principal i converteix la realitat en quelcom massa abstracte per aconseguir veure més enllà dels ulls de la societat, per ser capaç de veure a través dels nostres ulls.
La societat actual molts cops tanca els ulls a la veritat, molta gent té por de mirar una mica més enllà, a donar un pascap a una nova realitat i una nova visió prèviament desconeguda.
Quan de sobte et trobes de ple en una situació ja sigui bona o dolenta, que t’afecta, et fa obrir els ulls i mirar cap endavant. Veure la veritat, la verdadera realitat, fa mal, ja que com diu Plató has estat tant de temps tancat en la foscor que després veure la llum de sobte et comporta patiment per por aquest nou canvi.

MARIAMONTESSORI
1.Biografia
* Va néixer a Chiaravalle, una província d’Ancona (Itàlia) el 31 d’agost del 1870.
* Als 26 anys esdevé la primera dona italiana que obté el certificat de metge.
* Durant un congrés pedagògic a Torí realitza una intervenció sobre el tractament i l’educació dels nens amb retard mental, que en aquella època eren considerats malalts mentals.
* Va exercir com adirectora en una escola estatal d’ortofenia entre el 1899 i el 1901.
* Al mes de gener de 1907 fundà la primera Casa dei Bambini. Va ser en aquest centre on va començar a aplicar els resultats dels seus estudis, creant el que coneixem com a Mètode Montessori.

2.Idees principals del text de referència
* Pedagogia científica: resoldre problemes i no solament posar al descobert les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antropologia I
  • AUTORES FILOSOFIA
  • Filosofia Y Antropologia
  • filosofia antropologia
  • antropologia de la filosofia
  • antropologia filosofia
  • Filosofia i
  • Filosofía I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS