avaluación de una organización

Páginas: 5 (1088 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2015

INFORME II

PSICOTE
















Edo Aliaga, Noelia
Figueras Alcañiz, Tara
García Durán, Azahara Mª
Girbés Alventosa, Virginia
Pérez Cores, Daniel
Sierra Deval, Elisa
Grup F


Carta de presentació.
Restaurante “Levante”
Passeig Maritim de la Patacona, 18
46120 Alboraia, Valencia


Apreciat senyor:

Fa cinc anys que ens dediquem a millorar el clima organitzacional en diverses empreses. Elclima es un factor fonamental dins d'una empresa degut a que esta relacionat en satisfacció i rendiment en el treball. Es per açò que un bon clima pot potenciar un bon funcionament i bons resultats per a una empresa.

Oferim els nostres serveis amb l'objectiu d'avaluar el clima organitzacional de la seua empresa per poder solucionar posibles problemes i potenciar els aspectes positius que puga hihaure.

Per a més informació pot consultar la nostra pàgina web www.psicoteconsultories.com.

A la espera de resposta.

Salutacions.



PSICOTE S. L.
C/ Sant Vicent nº43
46001, Valencia















PSICOTE és una empresa de 6 psicòlegs que es dedica a l'avaluació del clima organitzacional. Estem especiliatzats en el sector serveis especialment en l'avaluació de lahosteleria.

El clima organitzatiu reflecteix les normes, valors i actituds de la cultura organitzativa. En el cas de la hosteleria, sol pensar-se que el principal problema quan el negoci té pèrdues econòmiques ve de la baixa qualitat del menjar i no sempre és així. Treballadors amb actitud passiva, cuiners poc motivats o propietaris que desatenen els locals, son factors que desvolupen en unclima organitzacional problèmatic o deficient.
El clima organitzatiu es defineix com el conjunt de característiques de l´organització que els membres percibeixen i descriuen d´una manera compartida (Verbeke, Volgering i Hessels, 1998). El seu estudi és important perquè reflexa l´existència de rel·lacions significativament positives entre clima i satisfacció i rendiment en el treball.
Doscaracterístiques importants del clima organitzacional són: a) la seua multi-dimensionalitat, ja que les facetes sobre les que es pot preguntar als treballadors són múltiples, b) el seu valor predictiu, ja que és un concepte que tracta d´explicar l´impacte que l´organització o el sistema social d'aquesta té en la conducta dels seus treballadors.




2. Objectius de l'estudi. Què volem avaluar i per què.L'objectiu principal a tractar per Psicote és:
Avaluar el clima organitzacional de totes les empreses dedicades al sector serveis, en concret la hosteleria, on es pot observar que, la falta de comunicació entre treballadors, un clima tens entre jerarquies i una desorganització provoca un mal servei cap als comensals proporcionant pèrdues econòmiques.

3. Metodologia. Disseny de l'estudi (mostra,instruments, procediment):
"Levante" és un restaurant amb una plantilla de 15 a 20 treballadors, situat a la localitat de Valencia en la zona del port. Començà a l'any 2007 sent una empresa familiar amb grans beneficis i amb molta popularitat a la zona. Al 2010 arribaren a tenir un total de 35 treballadors, amb una facturació de 300.000 l'any. No obstant, cap al 2013 i per diversos motius que éscomentaran al llarg del treball l'empresa començà a disminuir els seus beneficis, tindre pèrdues econòmiques i de clients.

Avaluarem als treballadors del Restaurant "Levante" per a veure quin és el clima organitzacional que ha ocasionat les pèrdues i quines serien les millors mesures a realitzar per a que el restaurant millore.

3.2. Elecció de tècniques d'avaluació (descripció dels instruments ometodologies usades i, si és el cas, procediment de disseny o adaptació):
Com es tracta d'una empresa d'uns 15 treballadors s'aplicaran varies tècniques per fer una avaluació del clima.

PSICOTE utilitza per a fer aquesta avaluació el qüestionari CLA (Clima Laboral), elaborat per Tea Ediciones, en el que avalua l'ambient laboral. Aquest qüestionari permet avaluar 8 variables diferents:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • avaluacion
  • Avaluacion
  • Avaluacion
  • avaluacion
  • Avaluacion
  • Tipos de avaluacion
  • avaluacion proyecto
  • Avaluacion psicologica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS