Badminton

Páginas: 12 (2978 palabras) Publicado: 11 de junio de 2014




2 INTRODUCCIÓ

Vàrem escollir aquest esport, per realitzar el dia en el que nosaltres érem les professores, perquè el dia que ho vam practicar ens ho vam passar molt bé i també perquè és un esport en el qual tothom té força habilitat. No vàrem tenir cap dificultat a l’hora d’organitzar-nos ja que vam tenir molta facilitat per quedar per plantejar i organitzar la sessió. Elsobjectius de la sessió eren dominar de manera bàsica la raqueta de bàdminton, i la sessió tenia una finalitat lúdica. Vam suposar que la meitat de la classe, més o menys, voldria participar en la nostre sessió ja que en general a la classe hi ha una opinió força positiva respecte al bàdminton, per tant, vam plantejar-nos que aconseguiríem que la classe seria un èxit si l’esport agradava. Perpracticar l’esport, vam utilitzar unes activitats més sistemàtiques per practicar l’ús de la raqueta i el volant i uns jocs com a mètodes per passar-s’ho bé.





3.TEÒRICA

3.1Història i evolució de l’esport.
El bàdminton és una versió moderna d'un joc primitiu i més senzill anomenat batledore (es practicava amb 2 paletes de fusta i una pilota.), inventat a la Xina.
El jocactual de bàdminton va sorgir a l'Índia, on va ser anomenat Poona nom del país on va ser jugat originàriament.
Pels volts del 1873 va ser portat a Inglaterra. Allí el duc Beauford es va interessar pel joc, i, ja que el practicava amb regularitat a la seva finca coneguda com Badminton aquest nom va continuar associat al joc.
El primer club de bàdminton va ser format a Bath, Anglaterra, en 1873.Eljoc es va implantar als Estats Units en 1890 i també al Canadà. L'associació Nacional de Bàdminton dels Estats Units va ser creada el 1895. En aquesta època es van unificar les regles. L'associació Canadenca de Bàdminton va ser fundada el 1936.Para 1910 ja hi havia 300 clubs de bàdminton i el seu nombre es va elevar a 9000 poc després de la primera Guerra Mundial.

El primer torneig de bàdmintonper a homes de tota Anglaterra es va celebrar el 1899, i el primer per dames en 1900.Los primers campionats Nord-americans es van efectuar el 1937 a Chicago i Toronto.

Des de 1992 es practica com a esport olímpic d'estiu.


3.2 Què és, com es desenvolupa?
El bàdminton és un esport de raqueta en què dos jugadors (individuals) o dues parelles (dobles). Els jugadors o parelles se situen enles meitats oposades d'una pista rectangular dividida per una xarxa.
A diferència d'altres esports de raqueta, al bàdminton no es juga amb pilota, sinó amb un objecte amb forma de con anomenat volant, el qual consta d'una semiesfera circumdada a la seva base per plomes que fan que vagi més lentament. Tal disseny ofereix resistència aerodinàmica al trajecte del projectil, atorgant cadència alsmoviments i evitant el seu desviament en cas de vent.
3.3 Gestos tècnics, elements tàctics més visibles.
La presa de la raqueta: La presa de la raqueta és un gest tècnic fonamental per a la bona execució dels cops . L'adherència s'ha de fer amb la mínima tensió , però en el moment del cop hem de prendre la raqueta amb força .
La premsa fonamental o bàsica : en aquesta forma d'agafada col·loqueml'empunyadura amb el cordatge perpendicular a terra. En aquesta posició , la raqueta s'agafa tancant els dits i col·locant el polze en posició premsa , es puden realitzar cops de dalt i cops de sota .
La presa de revés : permet efectuar els cops de revés amb més força , per a això, el dit polze es col·loca recolzant en la part ampla de l'empunyadura i en oposició a la resta dels dits .Precisions del jugador
El jugador ha d'adoptar la posició més idònia per poder actuar ràpidament davant d'una acció posterior .

CLASSES :
Posició bàsica del joc : el jugador ha de tocar de peus separats ia la mateixa alçada , i el pes del cos repartit sobre els dos peus . A més , el jugador es mantindrà sobre les puntes , amb les cames lleugerament flexionades i el tronc inclinat cap endavant ,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Badminton
  • Bádminton
  • Badminton
  • Badminton
  • Badminton
  • El Badminton
  • bàdminton
  • badminton

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS