Balbuceig, comunicació no verbal i holofrase

Páginas: 2 (485 palabras) Publicado: 31 de marzo de 2013
 En què consisteix el balbuceig? Exemple

El balbuceig és una de les fases del desenvolupament del llenguatge que té lloc entre els 4 i els 11 mesos. Consisteix en la pronunciació espontània ireiterada de fonemes i sons amb una finalitat tant madurativa com lúdica.

El llenguatge com a tal apareixerà als dos anys de vida d'una persona, llavors, el primer any de la vida del nadó resultaràessencial per al seu posterior desenvolupament i el balboteig ocupa un lloc destacadíssim.

La imitació i la observació de les nostres reaccions són les que ajudaran al nadó a reemplaçar elsbalbuceigs per les paraules.

El balbuceig presenta cinc fases: vocalitzacions reflexes (de 0 a 2 mesos, caracteritzada per l'agudesa de sons), gorgeig (entre el segon i tercer mes), joc vocal (entre els3 i 5 mesos, produeixen sons semblants a les consonants i les vocals de manera aïllada), balbuceig reduplicatiu (del sisè al novè mes, el nen forma cadenes sil · làbiques repetides i llargues) ibalbuceig no reduplicatiu (a partir del novè mes i fins a l'aparició de les primeres paraules, al costat de les síl · labes apareixen les cadenes curtes, comença a utilitzar el context comunicatiu).Exemples: ba-ba-ba, ma-ma-ma, ta-ta-ta, la-la-la.

En què consisteix la comunicació no verbal? Exemple

La comunicació no verbal és la sèrie de mecanismes no verbals que permeten transmetreinformació sense usar el llenguatge. Pot ser per mitjà de signes molt diversos, tant corporals: gestos, mirades, postures i moviments, com d'imatges sensorials, visuals, auditives o olfactives.
Aquestllenguatge corporal és una habilitat que té a veure amb les nostres emocions, per tant, pot ser innata, com el somriure o la salutació, que varia segons les cultures. La comunicació no verbal és unarealitat complexa, que inclou diferents àmbits, un definit pels gestos, com ara la mirada, i un altre definit pel llenguatge, com per exemple el volum de la veu. També inclou la influència de l’espai en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Emocions I Comunicació No Verbal
  • COMUNICACI N VERBAL Y NO VERBAL
  • Comunicaci N Verbal Y No Verbal
  • COMUNICACI N VERBAL Y NO VERBAL
  • Comunicaci N Verbal Y No Verbal
  • T4-La Comunicació Verbal I No Verbal. T5-La Premsa: Notícia, Crònica I Reportatge
  • 03 Comunicaci n Verbal y No Verbal
  • Componentes De La Comunicaci N Verbal Y No Verbal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS