Bang You'Re Dead - Hitchcock

Páginas: 13 (3160 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2013
L’anàlisi següent pertany a un dels episodis de la sèrie televisiva Alfred Hitchcock Presents , en concret es tracta de l’episodi Bang! You are dead del 1961. Aleshores, Hitchcock ja era un reconegut cineasta i admirat per ser conegut com el mag del suspens, ja que aquest (el suspens) va ser la clau del seu èxit i alhora un recurs que va aplicar en la major part de la seva obra cinematogràfica itelevisiva.
Hitchcock va iniciar-se en el nou mitjà, la televisió, perquè com bé diu Escarné : “la televisió li oferia la possibilitat d’assajar noves maneres de plantejar situacions dramàtiques i de resoldre-les; la televisió se li presentava com un nou i apassionant mitjà d’expressió que li permetia, al mateix temps, de provar nous actors i , sobretot, i em fa l’efecte que aquesta és una deles grans aportacions que Hitchcock fa a la televisió en general i a la seva sèrie en particular, una manera de vehicular sense ambages, de forma molt menys soterrada i ambigua que als seus films”.

El programa Alfred Hitchcock Presents consistia en una sèrie d’episodis dramàtics, de thriller i suspens d’una duració aproximada d’uns 25 minuts, on l’important no és el que passa sinó com passa. Elsepisodis estaven acompanyats per un pròleg i epíleg que van arribar a considerar-se les millor parts del programa. En aquestes apareixia Hitchcock físicament i això va suposar un reclam que va convertir al programa en un èxit.

L’argument de l’episodi Bang!Your’re dead ens explica la història de Jackie, un nen de cinc anys que s’emociona amb l’arribada del seu oncle que ve de l’Àfrica, el qualli ha promès un preciós regal, una màscara però ell no ho sap. Com la resta de nens no el deixen jugar perquè la seva pistola no és lo suficientment bona, Jackie regira la maleta del seu oncle i canvia la seva pistola de joguina per la de veritat, pensant-se que aquest és el regal que té el seu tiet per a ell. Després de carregar-la, surt al carrer i comença a jugar a indis i cowboys, amenaçant lagent amb què es troba. Quan l’oncle se’n adona de que la seva pistola no hi és i en el seu lloc està la de joguina, s’imagina el que ha passat i junt amb els pares comencen a buscar el nen que l’han vist al supermercat. Malgrat estar tots en el mateix espai, no aconsegueixen trobar-lo i el nen torna cap a casa on amenaça jugant a la criada. És just quan pren el gallet i dispara que entren elspares i l’oncle és qui li treu l’arma. Finalment, la bala tan sols trenca un mirall i ningú resulta ferit.

Malgrat tractar-se d’un relat de 25 minuts de durada, l’estructura d’aquest episodi segueix perfectament l’estructura narrativa que proposa Syd Field. En termes dramàtics al principi de la història li correspon el primer acte; al mig ,el segon acte; i al final, el tercer acte.
El primeracte ve a ser el plantejament. El primer acte, planteja la història, establint de què i qui tracta, i definint les relaciones entre els seus personatges (Jackie, el tiet nouvingut i els pares) i les seves necessitats. En l’episodi de Bang! Your are dead el primer acte correspondria des de l’inici del capítol fins al moment en que Jackie agafa la pistola del seu tiet. Fins aquest punt ens trobaríemen el que Syd Field denomina història preliminar, és a dir, el que li passa al protagonista abans de que comenci pròpiament la història. A més, en el primer acte trobem l’anomenat fet inductor que es tractaria de la primera empenta que posa en marxa la història. En el cas d’aquest episodi en qüestió seria l’arribada del seu tiet Rick, el qual li promet un regal i el qual porta una arma a la maleta.En el nostre episodi al tractar-se d’una llargada de 25 minuts, el primer punt de gir, que ens conduirà al segon acte es produeix als 7 minuts: quan Jackie canvia la seva arma de joguina per la de veritat. Aquest primer punt de gir es tracta d’un fet inesperat en la història que imprimeix impuls dramàtic a la narració i complica el camí del protagonista.
El segon acte s’emmarca dins del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisis En Inglés: Bang Bang. You'Re Dead!
  • Ensayo sobre la pelicula "Bang bang you're dead"
  • analisis de la pelicula bang bang you re dead
  • Bang bang youre dead
  • Bang Bang you are dead
  • Hitchcock
  • Hitchcock
  • Dead

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS