Barcelona, descripción

Páginas: 12 (2842 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2013
TIRANT LO BLANC
PERSONATGES
Tirant lo Blanc: Ell és el personatge principal de la història, al voltant d'ell gira tot l'argument. Al principi és un home normal i corrent, però a la història va evolucionant a la seva classe social, fins que arriba a ser un gran cavaller amb el seu propi exèrcit. Tirant té dues cares, la del valent cavaller i la d’un tímid enamorat davant Carmesina. es un joveque vol ser instruït en l’ordre de cavalleria i arribar a ser un gran cavaller. Té grans qualitats, tant de caràcter: culte, honrat, intel•ligent, com d’armes: hàbil i àgil. Durant la novel•la mostrarà la seva valentia, participant en diferents batalles de las quals sortirà victoriós. A més a més ens farà veure el seu punt més dèbil, l’amor amb Carmesina. Finalment Tirant morirà sen recordat comuna gran figura i deixant-nos moment bèl•lics, humorístic i amorosos en la novel•la. un gran cavaller, valent, fort i molt hàbil amb les armes, que planta cara a les situacions més arriscades i perilloses, lluitant a les batalles amb enginy i justícia. És un personatge molt amable i educat, que defensa uns ideals concrets i defensa el seu honor amb totes les seves forces. Però en el terreny amoróses mostra bastant tímid i vulnerable, i sovint aquest enamorament li porta conseqüències a la seva pròpia vida.
Carmesina: és un personatge d’una gran bellesa amb un sol objectiu, conservar la seva virginitat. Té una bellesa singular , amb la qual Tirant es va enamorar completament d’ella, però de vegades es deixa endur molt facilment per les influències dels altres.
És la princesa deConstantinoble, una nena de catorze anys molt llesta, moguda únicament per la idea de mantenir la seva virginitat i no casar-se amb qualsevol, ja que la seva classe social ho impedeix. S'enamora de Tirant, i és innocent ja que es influenciada per la maldat de la Viuda Reposada, però malgrat això se n'adona del fets i acaba morint pel seu amor.
Filla de l’emperador de l’imperi grec. És l’amor de Tirant.Quan la va veure en va quedar completament enamorat. Quan parla d’ella només es descriu la seva gran bellesa, cabells rossos i brillants, celles primes, ulls molt brillants, un nas prim i afilat, pell blanca, llavis vermells, dents blanques. Del seu aspecte, per part de Tirant, se’n destaquen els pits amb una comparació: “[...] els seus pits, com dues pomes cristal•linesdel paradís” (p. 113).És un personatge que es deixa endur per les influències dels altres. Durant l’obra hi podem apreciar un clar objectiu: mantenir la seva virginitat.Demostra ser una noia de ment desperta a la pàgina 115 quan Tirant diu que el seu únic mal és de mar i ella ho interpreta, per semblança fonética, com a “amar”.
Diafebus: és un cavaller culteprestigiós i fidel. És amic íntim de Tirant i el seu propi cosí, company d’armes. Es va casar amb Estefania, filla del duc de Macedònia. és com el narrador de l’història. És el cosí de Tirant i el que va anar amb Guillem de Varoic per contar-li les aventures de Tirant, des de el seu nombrament com a cavaller fins a la seva mort.. Es va casar amb Estefania.
Estefania: donzella de Carmesina i íntimaamiga, esposa de Diafebus. Filla del duc de Macedònia, s’enamora del cosí de Tirant, Diafebus. El seu amor acaba bé, a diferència del de Carmesina i Tirant, ja que ells es casen.Estefania és donzella de Carmesina; d’aquí ve el perquè de la bona relació que es tenen. És comporta com una bona amiga amb Carmesina en tot moment, ajudant-la i donant-li suport incondicional.
Emperador: és l’amo del’Imperi de Constantinoble. Home molt culte i educat, que es preocupa pels problemes de la cort, però no se’n adona del què passa al seu voltant i acaba morint de pena per Tirant i Carmesina.
Emperadriu: és la mare Carmesina i la dona de l'Emperador, encara que aquesta l'és infidel i acaba marxant amb Hipòlit. és una persona molt noble i honesta, molt respetuosa amb la gent i molt amable en uns...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • barcelona
  • Barcelona
  • barcelona
  • barcelona
  • barcelona
  • Barcelona
  • barcelona
  • barcelona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS