Barody

Páginas: 4 (770 palabras) Publicado: 1 de octubre de 2012
La construcció del coneixement matemàtic
Meritxell Argelagués
Estefania Baamonde
Núria Casòliva
Laia Esplandiu
Naturalesa del Coneixement Matemàtic
Grau en Mestre d’Educació Infantil T114/05/10

LA ENSEÑANZA Y EL APRENDIZAJE DE LAS MATEMÀTICAS: UNA PERSPECTIVA PSICOLÒGICA
Javier Onrubia, M.ª José Rochera y Elena Barberà

1. Identifica les idees i conceptes clau que has trobat en lalectura. Reprodueix la definició que dóna l’autor i defineix-los amb els teus propis termes. Explicita quin ha estat el criteri que has utilitzat per seleccionar els conceptes clau.

En la lecturatrobem diferents idees i conceptes relacionats amb l’ensenyament i l’aprenentatge de les matemàtiques. Portarem la nostra explicació a terme mitjançant quatre grans blocs:
1) El coneixement matemàticEl coneixement matemàtic és abstracte, és a dir, no necessita la realitat per ser explicat, té una naturalesa deductiva, utilitza un llenguatge formal específic i és universal, és a dir, ens podementendre mitjançant símbols i signes, no cal parlar el mateix idioma per transmetre aquest coneixement. Un aspecte primordial que forma el coneixement matemàtic és la seva dualitat, ja que gràcies aquestpodem parlar de dos tipus diferents de significats relacionats amb el coneixement matemàtic: l’intern i l’extern. Aquest aspecte és la principal causa de la dificultat de l’aprenentatge de lesmatemàtiques, així doncs molts alumnes apliquen coneixements matemàtics, però no saben perquè funcionen.
2) Factors i processos psicològics implicats en l’aprenentatge de les matemàtiques
2.1. En aquestapartat trobem quatre coneixements:
- Coneixement declaratiu: consisteix en l’aprenentatge del procediment per arribar a una formula concreta i saber-la utilitzar quan la situació ho requereixi.
-Coneixement procedimental: tens un coneixement teòric, però no el saps aplicar a les situacions, és a dir, que tens un coneixement declaratiu, però no saps utilitzar aquest coneixement teòric en la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS